Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse podia sluiten de deuren

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2020 - 16:18

Diverse Limburgse podia sluiten per direct de deuren tot en met 31 maart.

Dat blijkt uit een rondgang langs Limburgse schouwburgen.

Corona-uitbraak
Aanleiding voor het besluit is de maatregel die minister-president Mark Rutte afkondigde dat tot die datum geen bijeenkomsten met meer dan 100 personen mogen plaatsvinden vanwege de corona-uitbraak.

Schrit_tmacher
Ook voorstellingen met minder dan 100 bezoekers gaan niet door. De voorstellingen van het Euregionale dansfestival Schrit_tmacher, dat duurt tot en met 5 april, gaan niet door. Of de exposities die her en der in het kader van het festival plaatsvinden ook de deuren sluiten is nog onzeker. "Dat onderzoeken we nu", laat een woordvoerder van het festival weten.

Lees ook: LIVE: Bijeenkomsten boven de 100 mensen afgeblazen

Verplaatsen
"We zijn nu druk bezig om de afgelaste voorstellingen naar een ander moment te verplaatsen", zegt de woordvoerder van Parkstad Limburg Theaters (PLT). Onder PLT vallen de theaters van Heerlen en Kerkrade. "Ongeveer 25.000 bezoekers missen nu een voorstelling", zegt de woordvoerder. "We zitten nu in de top van het seizoen."

Oranjerie
Theaterhotel De Oranjerie in Roermond is ook druk bezig om de geannuleerde voorstellingen naar een later moment te verplaatsen. "Ik hoop dat dat lukt", zegt adjunct-directeur Mathijs Leenders. "We zitten nu in een drukke periode met voorstellingen waar veel publiek op af had willen komen."

Hotel
Bij de Oranjerie ligt ook een hotel. Mensen met kaartjes die ook een hotelovernachting hebben geboekt, mogen die overnachting annuleren, zegt Leenders. "Daar zijn we schikkelijk in."

Annuleringen
Een woordvoerder van Theater aan het Vrijthof laat weten bezoekers te mailen en te bellen over de annuleringen.

Venray
In Schouwburg Venray zijn behalve de theatervoorstellingen ook alle verhuringen geannuleerd. "We moeten in totaal minstens 5000 mensen teleurstellen nu", zegt directeur Paul Franssen. Hij geeft aan nog even getwijfeld te hebben over voorstellingen waar minder dan honderd kaarten voor zijn verkocht. "Die mogen in principe wel doorgaan, maar ik heb achteraf liever gedonder over geld dan over gezondheid."

Poppodium
Poppodium Grenswerk in Venlo laat op Facebook weten dat concerten tot een maximum van 90 bezoekers in het café wel doorgaan, maar dat alle grotere optredens in de zaal zijn afgezegd. Onder de afgezegde concerten is ook dat van de Janse Bagge Band op 28 maart.

De Bosuil
Poppodium De Bosuil in Weert heeft alle voorstellingen waar meer dan 100 kaarten voor zijn verkocht afgelast. "Dat zijn er tien", laat programmeur Peter Verkennis weten. "Eric Steckel op 14 maart gaat wel door", zegt Verkennis. "Die stond op 99 kaartjes, dus die hebben we meteen op uitverkocht gezet." Wel bestaat volgens de programmeur de kans dat Steckel zelf afzegt. Mike Zito op 29 maart gaat volgens Verkennis vooralsnog ook gewoon door. De Bosuil annuleert de voorstellingen tot en met 9 april. Het poppodium probeert vervangende data te vinden.

Theater De Maaspoort in Venlo maakt bekend ook tijdelijk de deuren te sluiten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Win een maand lang gratis campagne bij L1

Limburg gaat weer open! Dat is goed nieuws voor alle Limburgers, voor ons en zeker ook voor u als Limburgse ondernemer. Eindelijk kunt u weer doen waar u het beste in bent, ondernemen. Dat moeten we vieren vinden we bij L1 en daarom geven wij nu een maand lang gratis campagne weg!

Test uw kennis in de L1 75-jaar jubileumquiz en misschien bent u gratis een hele maand lang zicht- of hoorbaar op L1 TV of L1 Radio!

Doe de L1 75-jaar Jubileumquiz
Uitgelicht
Schiet ook mee met het OLS dankzij de gratis app. Geef je hier op!

Dankzij de gratis OLS-app kun je het nu zelf beleven hoe het is om onder een schuttersboom te staan met een buks. Kleine bölkes, houd rekening met de wind en hoe is het met de spanning? Je kunt oefenen tot je zelf een schutterskoning(in) bent.

Op zondag 4 juli zal voor de tweede keer in de geschiedenis het online-OLS worden geschoten. L1 werkt volop samen met de OLS-Federatie en doet weer uitgebreid verslag van dit schietspel. 'Echte' schutters, maar ook sportvrienden, vriendinnenclubs, families en vrienden van een keet, zoals in Haelen, roepen we op om deel te nemen. Vooraf inschrijven is wel noodzakelijk.

Geef je hier op
Uitgelicht
Tour de L1mbourg viert nieuwe start na coronacrisis

Na maanden van lockdown en coronabeperkingen, gaat L1 drie weken lang de provincie in. Het wielerprogramma Tour de L1mbourg staat zo symbool voor een nieuwe start. “Pas nu merk je hoe belangrijk het is om samen te komen, om samen die sportzomer te beleven. In Tour de L1mbourg koesteren we dat sentiment dit jaar.”

Van zaterdag 26 juni t/m zondag 18 juli iedere dag op L1 TV.

Bekijk hier alle locaties
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane

Meest gelezen