Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse podia sluiten de deuren

Geplaatst opdonderdag 12 maart 2020 - 16:18

Diverse Limburgse podia sluiten per direct de deuren tot en met 31 maart.

Dat blijkt uit een rondgang langs Limburgse schouwburgen.

Corona-uitbraak
Aanleiding voor het besluit is de maatregel die minister-president Mark Rutte afkondigde dat tot die datum geen bijeenkomsten met meer dan 100 personen mogen plaatsvinden vanwege de corona-uitbraak.

Schrit_tmacher
Ook voorstellingen met minder dan 100 bezoekers gaan niet door. De voorstellingen van het Euregionale dansfestival Schrit_tmacher, dat duurt tot en met 5 april, gaan niet door. Of de exposities die her en der in het kader van het festival plaatsvinden ook de deuren sluiten is nog onzeker. "Dat onderzoeken we nu", laat een woordvoerder van het festival weten.

Lees ook: LIVE: Bijeenkomsten boven de 100 mensen afgeblazen

Verplaatsen
"We zijn nu druk bezig om de afgelaste voorstellingen naar een ander moment te verplaatsen", zegt de woordvoerder van Parkstad Limburg Theaters (PLT). Onder PLT vallen de theaters van Heerlen en Kerkrade. "Ongeveer 25.000 bezoekers missen nu een voorstelling", zegt de woordvoerder. "We zitten nu in de top van het seizoen."

Oranjerie
Theaterhotel De Oranjerie in Roermond is ook druk bezig om de geannuleerde voorstellingen naar een later moment te verplaatsen. "Ik hoop dat dat lukt", zegt adjunct-directeur Mathijs Leenders. "We zitten nu in een drukke periode met voorstellingen waar veel publiek op af had willen komen."

Hotel
Bij de Oranjerie ligt ook een hotel. Mensen met kaartjes die ook een hotelovernachting hebben geboekt, mogen die overnachting annuleren, zegt Leenders. "Daar zijn we schikkelijk in."

Annuleringen
Een woordvoerder van Theater aan het Vrijthof laat weten bezoekers te mailen en te bellen over de annuleringen.

Venray
In Schouwburg Venray zijn behalve de theatervoorstellingen ook alle verhuringen geannuleerd. "We moeten in totaal minstens 5000 mensen teleurstellen nu", zegt directeur Paul Franssen. Hij geeft aan nog even getwijfeld te hebben over voorstellingen waar minder dan honderd kaarten voor zijn verkocht. "Die mogen in principe wel doorgaan, maar ik heb achteraf liever gedonder over geld dan over gezondheid."

Poppodium
Poppodium Grenswerk in Venlo laat op Facebook weten dat concerten tot een maximum van 90 bezoekers in het café wel doorgaan, maar dat alle grotere optredens in de zaal zijn afgezegd. Onder de afgezegde concerten is ook dat van de Janse Bagge Band op 28 maart.

De Bosuil
Poppodium De Bosuil in Weert heeft alle voorstellingen waar meer dan 100 kaarten voor zijn verkocht afgelast. "Dat zijn er tien", laat programmeur Peter Verkennis weten. "Eric Steckel op 14 maart gaat wel door", zegt Verkennis. "Die stond op 99 kaartjes, dus die hebben we meteen op uitverkocht gezet." Wel bestaat volgens de programmeur de kans dat Steckel zelf afzegt. Mike Zito op 29 maart gaat volgens Verkennis vooralsnog ook gewoon door. De Bosuil annuleert de voorstellingen tot en met 9 april. Het poppodium probeert vervangende data te vinden.

Theater De Maaspoort in Venlo maakt bekend ook tijdelijk de deuren te sluiten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen