Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse pluimveesector mag weer exporteren naar Rusland

Geplaatst opzondag 14 december 2014 - 21:17

Na alle perikelen rond de vogelgriep is er weer eens goed nieuws voor de Limburgse pluimveehouders.

Rusland staat namelijk import van Nederlandse broedeieren en eendagskuikens weer toe. Met name in Noord-Limburg zijn een aantal bedrijven die zich daarop toeleggen.

Voorwaarde
De Russen stellen als voorwaarde dat er geen producten binnenkomen uit de provincies waar de uitbraken van vogelgriep zijn geweest. Het gaat om Utrecht, Zuid-Holland en Overijssel. Uit Limburg en de rest van Nederland mogen weer producten worden geƫxporteerd.

Vanaf maandag
In Rusland is grote vraag naar eendagskuikens en broedeieren, zodat de productie van onder meer pluimveevlees op peil blijft. Volgens de Limburgse Land- en Tuinbouw Bond is de verwachting dat de export vanaf maandag weer van start gaat.

Claim
Pluimveehouders die schade hebben ondervonden van de uitbraak van de vogelgriep hebben ook tot maandag de tijd om een claim in te dienen waarmee ze in aanmerking komen voor een vergoeding. Gederfde inkomsten vallen daar niet onder. Hoewel er geen vogelgriep is geconstateerd op Limburgse houderijen, zijn er wel bij een aantal bedrijven kuikens en eieren vernietigd.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Kipster wil naar Verenigde Staten
Hobbyboeren bezorgd om vogelgriep
Overschot aan kippen door maatregelen vogelgriep
Kippen mogen weer van stal
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen