Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse pilot geslaagd: mobiele flitspalen vaker ingezet

Geplaatst opvrijdag 10 juli 2020 - 7:54

Het Openbaar Ministerie gaat vaker mobiele flitskasten inzetten om hardrijders te beboeten. De eerste testen, onder andere op de A76, zijn goed bevallen.

Dat meldt De Telegraaf vrijdagochtend.

Flitspalen
De pilot werd gehouden op de A76 bij Nuth en vond plaats in de eerste helft van 2019. Die pilot is goed bevallen, zo zegt Marloes van Kessel van het Parket Centrale Verwerking Openbaar Ministerie (COVM) tegen de krant: "Doel van die proef was het testen van de camera en het systeem van de verplaatsbare flitspaal. Het bleek goed te werken en in de evaluatie was te zien dat het aantal snelheidsovertredingen op die plek duidelijk daalde.” De andere test vond plaats op de N7 in Groningen.

Gemeenten
Het OM gaat nu op meer plaatsen testen uitvoeren. Zo worden er in Rotterdam zeven palen neergezet, waarvan er telkens maar drie zijn voorzien van een camera. Ook in Tilburg zal de mobiele flitspaal worden ingezet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen