Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse persfotograaf dupe van diefstal, halve ton schade

Geplaatst opdinsdag 10 juli 2018 - 18:26

Persfotograaf Ermindo Armino uit Sittard zit mijn zijn handen in het haar. Niet alleen werd hij deze week bestolen van al zijn foto-apparatuur, maar ook keert zijn verzekering de schade niet uit.

De nieuwwaarde van de apparatuur is volgens de fotograaf zo'n 45.000 euro. De dagwaarde ligt waarschijnlijk iets hoger dan de helft.

Lenzen
Buiten de financiële schade mist Armino ook zijn apparatuur. "Ik heb de basis inmiddels vervangen, maar ik had aanvullende lenzen waarmee je toch iets apartere foto's kunt maken om je te onderscheiden. Die moet ik dus opnieuw aanschaffen."

Autodiefstal
Armino ontdekte de diefstal woensdag. Zijn auto stond geparkeerd in een parkeergarage in Amsterdam, nota bene onder het politiebureau. Het achterraam van zijn auto was kapotgeslagen en twee camera's en zeven lenzen bleken ontvreemd. Een tegenvaller waarvan hij dacht dat het verzekeringswerk was, maar hij bleek niet verzekerd voor autodiefstal.

Niet voor amateurs
Omdat het om redelijk specifiek materiaal gaat, heeft Armino hoop dat zijn spullen nog worden teruggevonden. "Zo'n grote telelens van 400 mm: dat is niets voor de amateurmarkt, alleen voor professionals. Als zoiets ergens opduikt, heb je kans om ook de rest terug te vinden."

Delen
Armino heeft de diefstal gedeeld op Facebook. "Mijn oproep om het te delen krijgt veel navolging. Ik krijg ook veel reacties van collega's. Ik houd daarom hoop dat er nog iets wordt gevonden."

Luister ook: Sittards persfotograaf de dupe van diefstal

Deel dit bericht via
Overzicht
L1 Hittegolf
Uitgelicht
Win een gratis airco bij de L1 Hittegolf op L1 Radio!

Boh, wat is het warm he. Maar goed dat je L1 Radio hebt op staan. Van donderdag t/m woensdag kun je op werkdagen genieten van de L1 Hittegolf!

Heerlijke zomerhits, tips én je maakt ook nog eens kans op een gratis airco. De L1 Hittegolf is iedere werkdag van 06:00 - 19:00 op L1 Radio.

Maak hier kans op de gratis airco
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen