Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse Pabo’s volop bezig met ICT

Geplaatst opzondag 23 november 2014 - 17:57

De Nieuwste Pabo in Sittard en de Fontys Pabo in Venlo geven volop onderwijs met behulp van laptops, smartphones en tablets.

Niemand hoeft zich zorgen te maken over de ict-vaardigheden van de nieuwe, jonge leerkrachten. Als de Pabostudenten van nu straks hun diploma op zak hebben, zijn ze klaar voor de toekomst. Ze groeien zelf al op met smartphones en weten als geen ander dat ook de jeugd nu al heel veel digitaal doet.

Mediawijsheid
"Neem nu mediawijsheid. Wat is dat? Wat kun je ermee in de klas? Sociale media? Cyberpesten? Doe je daar iets mee? Hoe dan? Die onderwerpen belichten we van alle kanten", vertelt Ankie van de Broek, docente onderwijskunde en nieuwe media van de Nieuwste Pabo in Sittard.

Nieuwe media
Leerlingen krijgen digitale lessen, zodat ze die nieuwe media kunnen gebruiken als ze zelf lesgeven op de basisschool. Erik Meester is projectleider Mediawijsheid bij Fontys Hogeschool Kind en Educatie, waar de Pabo in Venlo deel van uitmaakt. "Als ik met mijn Venlose studenten praat over tablets op school, hoor ik dat er op hun stageplekken nog weinig mee wordt gewerkt. Wat ik ook zie is dat veel afstudeerders een ICT-achtig onderwerp kiezen. Het leeft bij de studenten dus enorm."

Maandag in de Limburgse kranten het laatste deel van de serie over ICT in het basisonderwijs.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Van den Heuvel van OGVO Venlo naar Nieuwste Pabo Sittard
Kwaliteit pabo's toegenomen
Meer eerstejaars bij Pabo Sittard
Studentenkamers in Limburg voor het oprapen
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen