Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse paardensportsector flink in waarde gestegen

Geplaatst opzaterdag 11 november 2017 - 12:47

De economische waarde van de Limburgse paardensport is in de laatste zes jaar met ruim een kwart gestegen.

In 2016 ging er zo’n 175 miljoen euro om in de Limburgse paardensport. Dat is bijna 40 miljoen euro meer dan in 2010, het jaar waarin het Limburgse PaardensportPlan werd geïntroduceerd.

1100 mensen
Dat becijferde het sociaal-wetenschappelijke
sportonderzoeksinstituut Mulier in opdracht van de Provincie Limburg. De cijfers werden zondag bekendgemaakt tijdens Jumping Indoor Maastricht. Volgens Mulier werken in Limburg zo’n 1100 mensen in de paardensport en is er nog veel ruimte voor groei.

Politiek
Gedeputeerde Ger
Koopmans: "Dit is een mooi resultaat, maar er is wel veel werk aan de winkel. De sector moet nog meer met elkaar samenwerken en investeren, zodat die groei ook wordt waar gemaakt. We moeten 'paarden-inclusief denken' en dus vanaf nu bij beslissingen de paardensport meenemen."

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Amstel Gold Race Weekend bij L1

Zaterdag 17 april en zondag 18 april is het genieten geblazen voor alle wielerliefhebbers.

De Amstel Gold Race gaat door! En het gaat een heel bijzondere editie worden. Zonder publiek. Reden genoeg om je thuis voor de buis een weekend lang te verwennen vol prachtige beelden rond de wielerklassieker!

Bekijk hier de complete programmagids
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het populaire dagelijkse L1-programma "Limburg in Beweging" is er van maandag tot en met vrijdag om 10:00 op L1 TV. De serie is erop gericht om te voorkomen dat de conditie van Limburgers sterk achteruit gaat nu ze vanwege de coronacrisis veel binnen moeten zitten. De oefeningen zijn zowel geschikt voor ouderen als ‘oudere jongeren’.

Alles over Limburg in Beweging

Meest gelezen