Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse ouderen vrezen armoede'

Geplaatst opwoensdag 8 maart 2017 - 11:15

Ook ouderen blijken nog opvallend vaak zwevende kiezers te zijn.

In De Hoeskamer in Heerlen discussiëren ze over de standpunten van de verschillende politieke partijen die hen proberen te verleiden.

Rotte vis
Bezoekster Lydia Heuvelmans twijfelt tussen het CDA en 50 Plus. Ze denkt dat die partijen het niet alleen goed voor hebben met senioren. Bij CDA en 50 Plus denkt ze ook een gewillig oor te vinden voor haar zorgen over het verval van normen en waarden. "Mensen denken dat ze alles moeten kunnen zeggen. Maar ik vind dat bepaalde dingen niet kunnen. Beledigen, schelden, elkaar voor rotte vis uitmaken voor de TV, dat kan dus echt niet", aldus de gepensioneerde Heuvelmans.

Zorg
Maar er komen veel mensen binnen die hun stem willen uitbrengen op de PVV zegt Peter
Kastrop. Die groep redeneert heel eenvoudig volgens Kastrop, want ze zeggen "Er ligt 8 miljard op de plank, als er dan 6 miljard van af gehaald wordt hebben de ouderen weer de zorg die ze moeten hebben".

Werkgelegenheid
Jan Koks maakt zich zorgen over de stille armoede onder ouderen. "Jongeren hebben allemaal banen maar ouderen staan met de rug tegen de muur aan. Dat zie je ook met de compensatie van de pensioenen, nul, niks krijg je er bij". Hij was lange tijd vastbesloten om op 50 Plus te stemmen, maar hij heeft besloten zijn
stemgedrag te wijzigen: "Door het gestuntel van de legerleiding van 50+ stem ik geen 50+". Ook de gepensioneerde Koks is de komende dagen zwevend.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veel politie op de been voor komst Geert Wilders
ANP
Ron Meyer: 'kleine kans dat SP toch gaat regeren'
Provincie vraagt steun voor regionaal investeringspact
Ploumen moet PvdA helpen aan Limburgse stemmen
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen