Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse ouderen vrezen armoede'

Geplaatst opwoensdag 8 maart 2017 - 11:15

Ook ouderen blijken nog opvallend vaak zwevende kiezers te zijn.

In De Hoeskamer in Heerlen discussiëren ze over de standpunten van de verschillende politieke partijen die hen proberen te verleiden.

Rotte vis
Bezoekster Lydia Heuvelmans twijfelt tussen het CDA en 50 Plus. Ze denkt dat die partijen het niet alleen goed voor hebben met senioren. Bij CDA en 50 Plus denkt ze ook een gewillig oor te vinden voor haar zorgen over het verval van normen en waarden. "Mensen denken dat ze alles moeten kunnen zeggen. Maar ik vind dat bepaalde dingen niet kunnen. Beledigen, schelden, elkaar voor rotte vis uitmaken voor de TV, dat kan dus echt niet", aldus de gepensioneerde Heuvelmans.

Zorg
Maar er komen veel mensen binnen die hun stem willen uitbrengen op de PVV zegt Peter
Kastrop. Die groep redeneert heel eenvoudig volgens Kastrop, want ze zeggen "Er ligt 8 miljard op de plank, als er dan 6 miljard van af gehaald wordt hebben de ouderen weer de zorg die ze moeten hebben".

Werkgelegenheid
Jan Koks maakt zich zorgen over de stille armoede onder ouderen. "Jongeren hebben allemaal banen maar ouderen staan met de rug tegen de muur aan. Dat zie je ook met de compensatie van de pensioenen, nul, niks krijg je er bij". Hij was lange tijd vastbesloten om op 50 Plus te stemmen, maar hij heeft besloten zijn
stemgedrag te wijzigen: "Door het gestuntel van de legerleiding van 50+ stem ik geen 50+". Ook de gepensioneerde Koks is de komende dagen zwevend.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Veel politie op de been voor komst Geert Wilders
ANP
Ron Meyer: 'kleine kans dat SP toch gaat regeren'
Provincie vraagt steun voor regionaal investeringspact
Ploumen moet PvdA helpen aan Limburgse stemmen
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen