Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse ouderen vrezen armoede'

Geplaatst opwoensdag 8 maart 2017 - 11:15

Ook ouderen blijken nog opvallend vaak zwevende kiezers te zijn.

In De Hoeskamer in Heerlen discussiëren ze over de standpunten van de verschillende politieke partijen die hen proberen te verleiden.

Rotte vis
Bezoekster Lydia Heuvelmans twijfelt tussen het CDA en 50 Plus. Ze denkt dat die partijen het niet alleen goed voor hebben met senioren. Bij CDA en 50 Plus denkt ze ook een gewillig oor te vinden voor haar zorgen over het verval van normen en waarden. "Mensen denken dat ze alles moeten kunnen zeggen. Maar ik vind dat bepaalde dingen niet kunnen. Beledigen, schelden, elkaar voor rotte vis uitmaken voor de TV, dat kan dus echt niet", aldus de gepensioneerde Heuvelmans.

Zorg
Maar er komen veel mensen binnen die hun stem willen uitbrengen op de PVV zegt Peter
Kastrop. Die groep redeneert heel eenvoudig volgens Kastrop, want ze zeggen "Er ligt 8 miljard op de plank, als er dan 6 miljard van af gehaald wordt hebben de ouderen weer de zorg die ze moeten hebben".

Werkgelegenheid
Jan Koks maakt zich zorgen over de stille armoede onder ouderen. "Jongeren hebben allemaal banen maar ouderen staan met de rug tegen de muur aan. Dat zie je ook met de compensatie van de pensioenen, nul, niks krijg je er bij". Hij was lange tijd vastbesloten om op 50 Plus te stemmen, maar hij heeft besloten zijn
stemgedrag te wijzigen: "Door het gestuntel van de legerleiding van 50+ stem ik geen 50+". Ook de gepensioneerde Koks is de komende dagen zwevend.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Veel politie op de been voor komst Geert Wilders
ANP
Ron Meyer: 'kleine kans dat SP toch gaat regeren'
Provincie vraagt steun voor regionaal investeringspact
Ploumen moet PvdA helpen aan Limburgse stemmen
Overzicht
De Hemalpaort terug op L1 TV
Uitgelicht
De Hemelpaort terug op L1 TV

De eerste Limburgstalige soapserie (uit 2007) komt éénmalig terug op tv.

Café De Hemelpaort is een goedlopend café in het fictieve Limburgse dorp Elsenrade. Op z’n Limburgs: Aelsrao. Een café waar muziek uit de streek altijd centraal heeft gestaan. Jong en oud komen er over de vloer. Mia runt de kroeg met haar oudste zoon Giel. De andere zoon Rick is naar de Randstad vertrokken als zanger. Maar daar komt hij in de problemen. En Sem is een jongen die niets liever wil dan zelf beroemd worden als muzikant. Ricks terugkomst naar Limburg schudt het rustige Elsenrade goed wakker.

Iedere dag om 15:30 op L1 TV
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen