Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse ouderen beweeglijker dan andere volwassenen

Geplaatst opdinsdag 23 april 2019 - 9:31

Ouderen in Limburg brengen minder tijd zittend door dan hun volwassen (jonger dan 65 jaar) provinciegenoten.

Dat blijkt uit onderzoek van de twee GGD's in Limburg, die benieuwd waren naar het zitgedrag van inwoners van de provincie. In het onderzoek is onderscheid gemaakt tussen volwassenen en 65-plussers.

Voerendaal
Voerendaalse, Landgraafse en Venlose volwassenen brengen gemiddeld 9,1 uur per dag zittend door. Volwassen inwoners van Gulpen-Wittem zijn het beweeglijkst van de provincie, met 8,3 zittende uren per dag. Ook Vaals en Nederweert bewegen meer dan de rest van de gemeenten: 8,4 zittende uren.

Heerlen
Kijken we naar de 65-plussers, dan valt op dat die beweeglijker zijn dan hun jongere provinciegenoten. Heerlense ouderen zitten met acht uur per dag het meest, inwoners van Simpelveld het minste (7,2 uur). Ook in Weert, Nederweer en Beek krijgen ouderen meer beweging dan in andere gemeenten en zitten ze 7,4 uur per dag.

Video: L1

Nieuwe roken
De GGD's in Zuid-Limburg en Noord-Limburg wilden inzicht krijgen in het zitgedrag, omdat uit onderzoek is gebleven dat veel zitten ongezond is. Het wordt ook wel het 'nieuwe roken' genoemd. Ook al sport iemand veel, langdurig zitten kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen, zoals hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes type II.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen