Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse ouderen beweeglijker dan andere volwassenen

Geplaatst opdinsdag 23 april 2019 - 9:31

Ouderen in Limburg brengen minder tijd zittend door dan hun volwassen (jonger dan 65 jaar) provinciegenoten.

Dat blijkt uit onderzoek van de twee GGD's in Limburg, die benieuwd waren naar het zitgedrag van inwoners van de provincie. In het onderzoek is onderscheid gemaakt tussen volwassenen en 65-plussers.

Voerendaal
Voerendaalse, Landgraafse en Venlose volwassenen brengen gemiddeld 9,1 uur per dag zittend door. Volwassen inwoners van Gulpen-Wittem zijn het beweeglijkst van de provincie, met 8,3 zittende uren per dag. Ook Vaals en Nederweert bewegen meer dan de rest van de gemeenten: 8,4 zittende uren.

Heerlen
Kijken we naar de 65-plussers, dan valt op dat die beweeglijker zijn dan hun jongere provinciegenoten. Heerlense ouderen zitten met acht uur per dag het meest, inwoners van Simpelveld het minste (7,2 uur). Ook in Weert, Nederweer en Beek krijgen ouderen meer beweging dan in andere gemeenten en zitten ze 7,4 uur per dag.

Video: L1

Nieuwe roken
De GGD's in Zuid-Limburg en Noord-Limburg wilden inzicht krijgen in het zitgedrag, omdat uit onderzoek is gebleven dat veel zitten ongezond is. Het wordt ook wel het 'nieuwe roken' genoemd. Ook al sport iemand veel, langdurig zitten kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen, zoals hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes type II.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Win een gigantische eenhoorn
Uitgelicht
Win een gigantische eenhoorn!

L1 knalt de zomer in! Op vrijdag 19 juli vieren we vanaf 06:00 op L1 Radio het begin van de Bouwvakvakantie. Met een barbecue, ijscoman en een Kop van Jut. En de hoofdprijs: een gigantisch opblaasbaar eenhoorneiland!

Kom gezellig langs bij de L1-studio aan de Ambyerstraat Zuid 77B in Maastricht-Amby en sla je slag!

Kom 19 juli langs bij L1
Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen
Uitgelicht
Win kaarten Historisch Motoren en Tractoren festival Panningen

Wij mogen kaarten voor het Historisch Motoren en Tractoren festival in Panningen weg geven. Wil jij dit jaar met je partner, kinderen, vrienden of vriendinnen gratis naar het festival in Panningen? Lees verder om te zien wat we van je vragen.

Zie hier hoe je kans maakt
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg iedere dag 18:30 op L1 TV

Iedere dag vanaf een andere prachtige locatie in Limburg ontvangen Sander Kleikers en Gert Jacobs hun gasten. En je bent van harte welkom om de uitzending bij te wonen!

Tour de L1mbourg is iedere dag om 18:30 live op L1 TV en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald.

Bekijk hier alle locaties
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!

Meest gelezen