Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse ouderen beweeglijker dan andere volwassenen

Geplaatst opdinsdag 23 april 2019 - 9:31

Ouderen in Limburg brengen minder tijd zittend door dan hun volwassen (jonger dan 65 jaar) provinciegenoten.

Dat blijkt uit onderzoek van de twee GGD's in Limburg, die benieuwd waren naar het zitgedrag van inwoners van de provincie. In het onderzoek is onderscheid gemaakt tussen volwassenen en 65-plussers.

Voerendaal
Voerendaalse, Landgraafse en Venlose volwassenen brengen gemiddeld 9,1 uur per dag zittend door. Volwassen inwoners van Gulpen-Wittem zijn het beweeglijkst van de provincie, met 8,3 zittende uren per dag. Ook Vaals en Nederweert bewegen meer dan de rest van de gemeenten: 8,4 zittende uren.

Heerlen
Kijken we naar de 65-plussers, dan valt op dat die beweeglijker zijn dan hun jongere provinciegenoten. Heerlense ouderen zitten met acht uur per dag het meest, inwoners van Simpelveld het minste (7,2 uur). Ook in Weert, Nederweer en Beek krijgen ouderen meer beweging dan in andere gemeenten en zitten ze 7,4 uur per dag.

Video: L1

Nieuwe roken
De GGD's in Zuid-Limburg en Noord-Limburg wilden inzicht krijgen in het zitgedrag, omdat uit onderzoek is gebleven dat veel zitten ongezond is. Het wordt ook wel het 'nieuwe roken' genoemd. Ook al sport iemand veel, langdurig zitten kan gezondheidsrisico's met zich meebrengen, zoals hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes type II.

In jouw familie in 2018 een baby geboren? Stuur vanaf 15 april een foto en win prijzen.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Uitgelicht
Wie wordt het nieuwe Vastelaovesgezicht 2020?

Na een spannende loting zijn er 8 finalisten die strijden om de mooiste titel van de vastelaovend: het Vastelaovesgezicht 2020!

Met een toneel waar de FIFA jaloers op zou zijn, was er een loting van Champions League-niveau. Daarbij werden uit de honderden inzendingen de 8 mooiste Vastelaovesgezichten bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen