Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse Oranjedames doen mee aan boycot Veronica Inside

Geplaatst opvrijdag 19 juni 2020 - 19:18

Lieke Martens en Dominique Bloodworth-Janssen scharen zich achter Virgil van Dijk en andere Oranje-internationals die hebben laten weten het tv-programma Veronica Inside te boycotten.

De reden voor de boycot zijn de uitspraken van Johan Derksen over de anti-racismedemonstraties. De spelers van het Nederlandse mannen- en vrouwenelftal en Jong Oranje laten zich niet meer interviewen door het programma.

Limburgse voetbaldames maken statement
"Dit is ver over de grens. Niet voor de eerste keer, niet voor de tweede keer. Keer op keer op keer. Enough is enough. Wij, Oranje-internationals, laten ons niet meer interviewen door dit programma", staat in een foto die door veel voetballers werd gedeeld, waaronder Lieke Martens uit Nieuw-Bergen en Dominique Bloodworth uit Horst.

Akwasi en Zwarte Piet
Derksen zei maandag in het voetbalprogramma dat het wel mee zou vallen met racisme in Nederland. Hij maakte een opmerking over een tegendemonstrant die bij het Black Lives Matter-protest in Leeuwarden uitdagend als Zwarte Piet verkleed was. "Weten we wel zeker dat dat niet Akwasi is?", zei Derksen.

Daarmee doelt hij op rapper Akwasi, een bekend anti-racisme-activist. Hij zorgde voor commotie toen hij zich tijdens een anti-racismeprotest in Amsterdam uitliet over het hulpje van Sinterklaas. "Op het moment dat ik een Zwarte Piet zie, trap ik hem hoogstpersoonlijk op zijn gezicht", zei Akwasi.

Reactie Veronica en Derksen
Een woordvoerder van de televisiezender laat aan NOS weten dat de uitspraken voor rekening komen van de mensen aan tafel. Eerder trokken verschillende bedrijven al hun commercials terug uit het reclameblok rond Veronica Inside. "Ik zit daar om mijn mening te verkondigen en dat zal ik blijven doen tot de laatste snik", reageerde Johan Derksen toen.

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen