Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse Oranje Leeuwin Bloodworth: 'Blij waar ik sta'

Geplaatst opmaandag 10 juni 2019 - 15:52

Bij het EK viel ze alleen in tijdens de finale. Nu is ze een vaste kracht: Dominique Bloodworth-Janssen uit Horst.

De Oranje Leeuwinnen spelen dinsdag voor het WK de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.

Trots
"Ik ben ontzettend trots dat ik zover ben gekomen. Ik wil een zo goed mogelijk toernooi spelen voor mezelf en voor het team, zegt ze tegen de NOS. Bloodworth speelde een goed seizoen bij Arsenal en werd samen met mede-Oranje Leeuwinnen Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Sari van Veenendaal kampioen. Na dit seizoen maakt ze echter een transfer naar Duitsland. "Ik heb een goed seizoen gehad. Ik heb er vier seizoenen gespeeld. Ik kwam er binnen als meisje en ga er weg als vrouw."

Video: NOS

Nooit gedacht
Volgend seizoen komt Bloodworth uit voor VfL Wolfsburg. "Het is een van de topclubs van Europa of zelfs van de wereld. Ik dacht wel: ‘Holy S%@#!’ Ik had nooit gedacht dat ze me zouden bellen", aldus Bloodworth

De 24-jarige verdediger vindt dat ze door de poulefase heen moeten kunnen komen. "Ik hoop dat we als team een goede prestatie neer kunnen zetten en stapje voor stapje verder kunnen komen."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Advertentie
Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Advertentie
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. En je bent van harte welkom om bij de uitzendingen aanwezig te zijn.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen