Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse Oranje Leeuwin Bloodworth: 'Blij waar ik sta'

Geplaatst opmaandag 10 juni 2019 - 15:52

Bij het EK viel ze alleen in tijdens de finale. Nu is ze een vaste kracht: Dominique Bloodworth-Janssen uit Horst.

De Oranje Leeuwinnen spelen dinsdag voor het WK de eerste wedstrijd tegen Nieuw-Zeeland.

Trots
"Ik ben ontzettend trots dat ik zover ben gekomen. Ik wil een zo goed mogelijk toernooi spelen voor mezelf en voor het team, zegt ze tegen de NOS. Bloodworth speelde een goed seizoen bij Arsenal en werd samen met mede-Oranje Leeuwinnen Vivianne Miedema, Daniëlle van de Donk en Sari van Veenendaal kampioen. Na dit seizoen maakt ze echter een transfer naar Duitsland. "Ik heb een goed seizoen gehad. Ik heb er vier seizoenen gespeeld. Ik kwam er binnen als meisje en ga er weg als vrouw."

Video: NOS

Nooit gedacht
Volgend seizoen komt Bloodworth uit voor VfL Wolfsburg. "Het is een van de topclubs van Europa of zelfs van de wereld. Ik dacht wel: ‘Holy S%@#!’ Ik had nooit gedacht dat ze me zouden bellen", aldus Bloodworth

De 24-jarige verdediger vindt dat ze door de poulefase heen moeten kunnen komen. "Ik hoop dat we als team een goede prestatie neer kunnen zetten en stapje voor stapje verder kunnen komen."

Mijn Limburgs Hart zamelt geld in voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg. Steun de actie.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen