Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse operagroep doet mee aan zangwedstrijd RTL

Geplaatst opvrijdag 31 mei 2019 - 6:00

De Limburgse operagroep Vocal Chord was vrijdag 31 mei te zien in het RTL4-programma All Together Now.

In de zangwedstrijd, die door Chantal Janzen wordt gepresenteerd, stond de groep voor een 100-koppige jury die overtuigd moest worden van hun zangtalent.

Opera
Vocal Chord is een zangroep die bestaat uit twee zangers en twee zangeressen: tenor Pascal Pittie, sopraan Daphne Ramakers, countertenor Rob Meijers en mezzosopraan Lien Haegeman. Ze zijn afkomstig uit Beek, Sittard en Sint Geertruid. Allemaal hebben ze de klassieke zang- en operaopleiding gevolgd aan het Conservatorium in Maastricht. Het repertoire en de stijl van de groep omschrijven ze dan ook als 'licht-klassiek'. Hiermee treden ze al zo'n vijf jaar samen op in Nederland, België en Duitsland.

Uitdaging
De opnames voor All Together Now vonden een aantal weken voor de uitzending plaats. Pascal Pittie zegt in gesprek met L1 dat het 'een hele leuke ervaring' was. "Het is een populair programma met veel popmuziek. Het was een uitdaging om, als een klassiek geschoolde groep, overeind te blijven tussen de popmuziek. We wilden zien hoe ver we konden komen en hoe het doorsnee publiek hierop reageert. We weten nu wat ze ervan vinden." Zelf was hij ook nieuwsgierig naar de uitzending. "We waren erg benieuwd naar de feedback van de jury. Door een beperkt aantal microfoontjes konden we dat niet horen tijdens de opnames."

100-koppige jury
In het programma treden solisten, duo's en groepen op voor een jury van 100 mensen. Dat zijn professionals uit alle takken van de muziekwereld. Juryleider is Jamai Loman. Ook de Venlose bariton Sef Thissen is jurylid.

Op de been
Het is de bedoeling om zo veel mogelijk juryleden op de been te krijgen en te laten meezingen en -dansen. De artiest voor wie de meesten zijn gaan staan, mag in de finale van de uitzending kiezen tussen de nummer twee en drie om het nog een keer tegen op te nemen. Wie dan de meeste juryleden aan het zingen en dansen krijgt, is de winnaar van de aflevering.

Waardering
De muziekprofessionals waren erg enthousiast over het optreden van Vocal Chord. Hun prestatie werd beloond met een staande ovatie en 90 van de 100 juryleden zongen mee. Operazanger Sef Thissen kent de leden van de groep goed. "Het zijn vrienden. Ik weet hoe hard zij werken. Het is zo mooi en nu wordt dat een keer gewaardeerd over de hele breedte, vanuit alle hoeken van de muziek." Ook hiphopartiest Nigel Sean was onder de indruk: "Ik kreeg voor het eerst kippenvel, live."

De 90 punten waren tijdelijk goed voor een derde plek, maar uiteindelijk kwam de groep niet in de finale.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen