Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse operagroep doet mee aan zangwedstrijd RTL

Geplaatst opvrijdag 31 mei 2019 - 6:00

De Limburgse operagroep Vocal Chord was vrijdag 31 mei te zien in het RTL4-programma All Together Now.

In de zangwedstrijd, die door Chantal Janzen wordt gepresenteerd, stond de groep voor een 100-koppige jury die overtuigd moest worden van hun zangtalent.

Opera
Vocal Chord is een zangroep die bestaat uit twee zangers en twee zangeressen: tenor Pascal Pittie, sopraan Daphne Ramakers, countertenor Rob Meijers en mezzosopraan Lien Haegeman. Ze zijn afkomstig uit Beek, Sittard en Sint Geertruid. Allemaal hebben ze de klassieke zang- en operaopleiding gevolgd aan het Conservatorium in Maastricht. Het repertoire en de stijl van de groep omschrijven ze dan ook als 'licht-klassiek'. Hiermee treden ze al zo'n vijf jaar samen op in Nederland, België en Duitsland.

Uitdaging
De opnames voor All Together Now vonden een aantal weken voor de uitzending plaats. Pascal Pittie zegt in gesprek met L1 dat het 'een hele leuke ervaring' was. "Het is een populair programma met veel popmuziek. Het was een uitdaging om, als een klassiek geschoolde groep, overeind te blijven tussen de popmuziek. We wilden zien hoe ver we konden komen en hoe het doorsnee publiek hierop reageert. We weten nu wat ze ervan vinden." Zelf was hij ook nieuwsgierig naar de uitzending. "We waren erg benieuwd naar de feedback van de jury. Door een beperkt aantal microfoontjes konden we dat niet horen tijdens de opnames."

100-koppige jury
In het programma treden solisten, duo's en groepen op voor een jury van 100 mensen. Dat zijn professionals uit alle takken van de muziekwereld. Juryleider is Jamai Loman. Ook de Venlose bariton Sef Thissen is jurylid.

Op de been
Het is de bedoeling om zo veel mogelijk juryleden op de been te krijgen en te laten meezingen en -dansen. De artiest voor wie de meesten zijn gaan staan, mag in de finale van de uitzending kiezen tussen de nummer twee en drie om het nog een keer tegen op te nemen. Wie dan de meeste juryleden aan het zingen en dansen krijgt, is de winnaar van de aflevering.

Waardering
De muziekprofessionals waren erg enthousiast over het optreden van Vocal Chord. Hun prestatie werd beloond met een staande ovatie en 90 van de 100 juryleden zongen mee. Operazanger Sef Thissen kent de leden van de groep goed. "Het zijn vrienden. Ik weet hoe hard zij werken. Het is zo mooi en nu wordt dat een keer gewaardeerd over de hele breedte, vanuit alle hoeken van de muziek." Ook hiphopartiest Nigel Sean was onder de indruk: "Ik kreeg voor het eerst kippenvel, live."

De 90 punten waren tijdelijk goed voor een derde plek, maar uiteindelijk kwam de groep niet in de finale.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen