Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse ooggetuige: 'heb kinderen naar buiten gesleept'

Geplaatst opdinsdag 22 maart 2016 - 9:27

Chauffeur Wim Ortmans van een Maastrichts taxibedrijf bevond zich op het vliegveld van Zaventem op het moment van de aanslag. "Ik zag allemaal mensen van de roltrap afvallen."

Ortmans had net zijn klanten afgezet op het vliegveld. De chauffeur moest nog even iets afrekenen aan een kassa toen op dat moment achter hem iets ontplofte.

Kinderen meegesleept
Tegen L1 zei hij: "Op het moment dat ik de pincode intoetste hoorde ik een harde knal. De glazen liftkooi kwam volledig in scherven naar beneden en mensen vielen van de roltrap. In paniek ben ik naar buiten gerend en ondertussen heb ik een aantal kinderen meegesleept die op de grond lagen."

Vervolgens is Ortmans terug naar binnen gegaan omdat zijn pinpas nog in de betaalautomaat zat. "Toen ik terug binnenkwam, zag ik dat er mensen gewond waren. Dit hoop ik nooit meer mee te maken.

Blijf hier live op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in Brussel

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Doden bij explosies metrostations Brussel'
Blog: Doden bij aanslagen in Brussel
Noodnummer voor vragen over Zaventem
Geen Nederlanders via Thomas Cook in Brussel
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen