Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse ondernemer: vrachtwagens móéten wel via Calais

Geplaatst opdonderdag 24 december 2015 - 10:32

De oproep aan vrachtwagenchauffeurs om Calais te mijden is stemmingmakerij. Dat vindt transportondernemer Peter Boom uit Venray.

Het bedrijf van Boom is gespecialiseerd in ritten naar Groot-Brittannië.

Geen andere route
Volgens vakbond CNV moeten werkgevers alternatieve routes naar Groot-Brittannië aan hun chauffeurs aanbieden, maar dat is volgens Boom niet mogelijk. Ïn Calais kunnen per dag 10.000 voertuigen naar Groot-Brittannië worden vervoerd. "Op verbindingen tussen Nederland en het Verenigd Koninkrijk kunnen maximaal 1000 voertuigen per dag mee. Er is gewoonweg geen andere route", aldus Boom.

Stenen gooien
Het bedrijf van Boom probeert zijn chauffeurs toch minder via Calais te laten rijden, maar nog steeds gaat 75 procent van hun ritten via de Noord-Franse stad. Ook de chaffeurs van Boom hebben last van de vluchtelingen. "Je ziet die mensen langs de weg lopen en af en toe gebeurt het dan dat ze stenen gaan gooien in de hoop auto's tegen te houden."

Boom heeft zijn wagenpark ondertussen van speciale sloten voorzien om te voorkomen dat de vluchtelingen in zijn wagens kruipen.

Lees ook: Limburgers helpen vluchtelingen in jungle van Calais

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?

Dat regelen we voor je. klik hier

Tijdelijke actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang de digitale krant gratis!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Venrayse transportondernemer: ‘situatie Calais onhoudbaar’
Goederenvervoer via Noord-Limburg flink gegroeid
Minder vluchtelingen liften stiekem met trucks mee
Dreigend werknemerstekort in de Limburgse logistiek
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen