Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse ondernemer vermoord in Macedonië

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 22:39

Een 59-jarige ondernemer uit Melderslo is om het leven gebracht in het Macedonische dorpje Preljubiste. Volgens justitie in dat land is hij met een steen doodgeslagen door een medewerker.

In gesprek met L1 bevestigt de broer van het slachtoffer, tevens zijn zakenpartner, dat de man is overleden. "Maar meer weet ik niet. Ik heb alleen een telefoontje gehad van zijn vriendin."

Problemen in Preljubiste
De man en zijn broer hebben al jaren verschillende bedrijven, die vanuit Melderslo worden gerund. Eén van die bedrijven is een boomkwekerij. Het slachtoffer woonde in Janciste, een dorp nabij de stad Tetovo. Iets verderop, in het dorpje Preljubiste, was hij eigenaar van een kwekerij. Vrijdag ging het daar rond 13:30 uur mis, zo beschrijft justitie.

Fatale verwondingen
De in Horst geboren vijftiger zou ruzie hebben gehad met een 45-jarige werknemer. Die ruzie beperkte zich in beginsel tot een woordenwisseling, maar zou vervolgens zijn geëscaleerd. De Limburger kreeg volgens justitie een klap tegen zijn hoofd met een steen, waardoor hij fatale verwondingen opliep. De verdachte is opgepakt. Daarnaast is er een telefoon ingevorderd, waarmee het incident mogelijk is gefilmd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte van het overlijden van de man. "De ambassade staat klaar om bijstand te verlenen aan de familie als zij dit wensen", laat een woordvoerder weten.

De naam van het slachtoffer is bekend bij de redactie, maar is op verzoek van de familie uit het artikel gelaten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu
Uitgelicht
Het verhaal van een Limburgse wereldster: André Rieu

Violist en orkestleider André Rieu vertelt in een openhartig interview over zijn moeilijke jeugd, zijn carrière van violist naar orkestleder en entertainer van wereldformaat.

Rieu stelde samen met zijn vrouw Marjorie voor L1 TV exclusief een programma samen met hoogtepunten van alle concerten op het Vrijthof in Maastricht.

Zaterdag en zondag op L1 TV
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Kom helemaal in de stemming voor de LVK-Finale

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen