Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse ondernemer vermoord in Macedonië

Geplaatst opvrijdag 10 mei 2019 - 22:39

Een 59-jarige ondernemer uit Melderslo is om het leven gebracht in het Macedonische dorpje Preljubiste. Volgens justitie in dat land is hij met een steen doodgeslagen door een medewerker.

In gesprek met L1 bevestigt de broer van het slachtoffer, tevens zijn zakenpartner, dat de man is overleden. "Maar meer weet ik niet. Ik heb alleen een telefoontje gehad van zijn vriendin."

Problemen in Preljubiste
De man en zijn broer hebben al jaren verschillende bedrijven, die vanuit Melderslo worden gerund. Eén van die bedrijven is een boomkwekerij. Het slachtoffer woonde in Janciste, een dorp nabij de stad Tetovo. Iets verderop, in het dorpje Preljubiste, was hij eigenaar van een kwekerij. Vrijdag ging het daar rond 13:30 uur mis, zo beschrijft justitie.

Fatale verwondingen
De in Horst geboren vijftiger zou ruzie hebben gehad met een 45-jarige werknemer. Die ruzie beperkte zich in beginsel tot een woordenwisseling, maar zou vervolgens zijn geëscaleerd. De Limburger kreeg volgens justitie een klap tegen zijn hoofd met een steen, waardoor hij fatale verwondingen opliep. De verdachte is opgepakt. Daarnaast is er een telefoon ingevorderd, waarmee het incident mogelijk is gefilmd.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken is op de hoogte van het overlijden van de man. "De ambassade staat klaar om bijstand te verlenen aan de familie als zij dit wensen", laat een woordvoerder weten.

De naam van het slachtoffer is bekend bij de redactie, maar is op verzoek van de familie uit het artikel gelaten.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl

Meest gelezen