Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse oliebollenbakkers ontbreken in test AD

Geplaatst opdonderdag 28 december 2017 - 7:02

Wie in Limburg een lekkere oliebol wil verorberen, heeft volgens de jaarlijkse test van het Algemeen Dagblad een probleem.

In de top-75 van de AD Oliebollentest komt namelijk geen enkele Limburgse zaak voor.

Geen 250
De krant publiceerde donderdagochtend de jaarlijkse lijst. In de afgelopen weken was er de nodige kritiek op de lijst, omdat slecht scorende ondernemers door recensenten schriftelijk in de pan werden gehakt. Om zulk leedvermaak te voorkomen, heeft het AD dit jaar de lijst ingekrompen tot 75 in plaats van 250 bakkers.

Spons
Eerder reageerde de Venlose oliebollenbakker Greetje Kippers al laaiend op het juryrapport, met als beoordeling een 4.4, over haar kraam. Ze noemde de handelswijze 'schofterig'. In 2015 kreeg Kippers ook al een klap te verwerken, toen haar baksels werden vergeleken met 'een spons die je in stukken snijdt'.

Lees ook: Venlose oliebollenbakker boos op jaarlijkse AD-test

Gebakkroam
De Rotterdamse Bakkerij Klootwijk kwam overigens als winnaar naar voren. Volgens de jury 'drukken zelfs superlatieven de smaak onvoldoende uit'. De Limburgse oliebolliefhebber kan het beste zijn of haar slag slaan in Helmond, bij de 'Gebakkroam'. Die zaak eindigde als dertigste op de lijst.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen