Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse oliebollenbakkers ontbreken in test AD

Geplaatst opdonderdag 28 december 2017 - 7:02

Wie in Limburg een lekkere oliebol wil verorberen, heeft volgens de jaarlijkse test van het Algemeen Dagblad een probleem.

In de top-75 van de AD Oliebollentest komt namelijk geen enkele Limburgse zaak voor.

Geen 250
De krant publiceerde donderdagochtend de jaarlijkse lijst. In de afgelopen weken was er de nodige kritiek op de lijst, omdat slecht scorende ondernemers door recensenten schriftelijk in de pan werden gehakt. Om zulk leedvermaak te voorkomen, heeft het AD dit jaar de lijst ingekrompen tot 75 in plaats van 250 bakkers.

Spons
Eerder reageerde de Venlose oliebollenbakker Greetje Kippers al laaiend op het juryrapport, met als beoordeling een 4.4, over haar kraam. Ze noemde de handelswijze 'schofterig'. In 2015 kreeg Kippers ook al een klap te verwerken, toen haar baksels werden vergeleken met 'een spons die je in stukken snijdt'.

Lees ook: Venlose oliebollenbakker boos op jaarlijkse AD-test

Gebakkroam
De Rotterdamse Bakkerij Klootwijk kwam overigens als winnaar naar voren. Volgens de jury 'drukken zelfs superlatieven de smaak onvoldoende uit'. De Limburgse oliebolliefhebber kan het beste zijn of haar slag slaan in Helmond, bij de 'Gebakkroam'. Die zaak eindigde als dertigste op de lijst.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag om 17:00 en 22:00 uur op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen