Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse oliebollenbakkers ontbreken in test AD

Geplaatst opdonderdag 28 december 2017 - 7:02

Wie in Limburg een lekkere oliebol wil verorberen, heeft volgens de jaarlijkse test van het Algemeen Dagblad een probleem.

In de top-75 van de AD Oliebollentest komt namelijk geen enkele Limburgse zaak voor.

Geen 250
De krant publiceerde donderdagochtend de jaarlijkse lijst. In de afgelopen weken was er de nodige kritiek op de lijst, omdat slecht scorende ondernemers door recensenten schriftelijk in de pan werden gehakt. Om zulk leedvermaak te voorkomen, heeft het AD dit jaar de lijst ingekrompen tot 75 in plaats van 250 bakkers.

Spons
Eerder reageerde de Venlose oliebollenbakker Greetje Kippers al laaiend op het juryrapport, met als beoordeling een 4.4, over haar kraam. Ze noemde de handelswijze 'schofterig'. In 2015 kreeg Kippers ook al een klap te verwerken, toen haar baksels werden vergeleken met 'een spons die je in stukken snijdt'.

Lees ook: Venlose oliebollenbakker boos op jaarlijkse AD-test

Gebakkroam
De Rotterdamse Bakkerij Klootwijk kwam overigens als winnaar naar voren. Volgens de jury 'drukken zelfs superlatieven de smaak onvoldoende uit'. De Limburgse oliebolliefhebber kan het beste zijn of haar slag slaan in Helmond, bij de 'Gebakkroam'. Die zaak eindigde als dertigste op de lijst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen