Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse oliebollenbakkers ontbreken in test AD

Geplaatst opdonderdag 28 december 2017 - 7:02

Wie in Limburg een lekkere oliebol wil verorberen, heeft volgens de jaarlijkse test van het Algemeen Dagblad een probleem.

In de top-75 van de AD Oliebollentest komt namelijk geen enkele Limburgse zaak voor.

Geen 250
De krant publiceerde donderdagochtend de jaarlijkse lijst. In de afgelopen weken was er de nodige kritiek op de lijst, omdat slecht scorende ondernemers door recensenten schriftelijk in de pan werden gehakt. Om zulk leedvermaak te voorkomen, heeft het AD dit jaar de lijst ingekrompen tot 75 in plaats van 250 bakkers.

Spons
Eerder reageerde de Venlose oliebollenbakker Greetje Kippers al laaiend op het juryrapport, met als beoordeling een 4.4, over haar kraam. Ze noemde de handelswijze 'schofterig'. In 2015 kreeg Kippers ook al een klap te verwerken, toen haar baksels werden vergeleken met 'een spons die je in stukken snijdt'.

Lees ook: Venlose oliebollenbakker boos op jaarlijkse AD-test

Gebakkroam
De Rotterdamse Bakkerij Klootwijk kwam overigens als winnaar naar voren. Volgens de jury 'drukken zelfs superlatieven de smaak onvoldoende uit'. De Limburgse oliebolliefhebber kan het beste zijn of haar slag slaan in Helmond, bij de 'Gebakkroam'. Die zaak eindigde als dertigste op de lijst.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen