Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse oliebollen 'slecht' en 'oneetbaar'

Geplaatst opwoensdag 28 december 2016 - 6:39

Slechts twee Limburgse oliebollen werden er dit jaar getest door het AD, allebei kwamen ze niet aan een voldoende.

De Limburgse oliebollen bivakkeren daarmee onder aan de lijst van de oliebollentest.

Lef
Vooral de oliebollen van Ricardo en Sabrina Hamers uit Geleen krijgen er van langs. Ze vallen in de categorie oneetbaar. Het AD heeft nog respect voor het feit dat de twee zichzelf opgaven - 'dat getuigt van lef' - voor de test, maar spaart het duo vervolgens niet. Volgens de krant is het verstandig voor de oliebollenkraam op het parkeerterrein bij Hornbach om deskundige hulp in te schakelen. "Want er valt veel te verbeteren. Eigenlijk alles."

Een 2,5 is het uiteindelijk cijfer en daarmee eindigt de oliebol op een 152e plek. In totaal werden er 160 oliebollen getest.

Munitie
Dukers uit Stein komt er iets beter vanaf. De oliebollen van de zaak krijgen een 4,5, waarmee de bollen een (zeer) slecht scoren. En ook in dit geval is het juryrapport weinig lovend. "Mocht een Limburgse schutterij door zijn munitie heen zijn... Harde, kleine en droge oliebollen met een kakofonie aan (bij)smaken. Bedenk: eenvoud is het kenmerk van de ware", zo schrijft de krant.

Overigens is dat vermoedelijk een forse tegenvaller voor Dukers. Vorig jaar werden er vijf Limburgse oliebollen getest en kwamen de oliebollen uit Stein als beste uit de bus. Dukers kreeg toen een 7.

Lees ook: Venlose oliebol als slechtste getest

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Bakkers verrast door rampzalig resultaat in oliebollentest
Limburgse oliebollenbakkers ontbreken in test AD
Venlose oliebollenbakker boos op jaarlijkse AD-test
Beste toko van Nederland zit in Limburg
Overzicht
Uitgelicht
Win € 7.500,- advertentietegoed bij L1

Langzaam komen de feestmaanden eraan en dat betekent doorgaans dat u als bedrijf speciale acties in petto heeft voor uw klanten. Niet zo gek, want met Black Friday (29-11), Sinterklaas, Kerstmis en Oud op Nieuw voor de deur is dit het ideale moment om aan klantenbinding te doen.

U kunt uw aanbiedingen of acties misschien helemaal gratis over de bühne brengen. L1 geeft uw bedrijf namelijk de mogelijkheid om € 7.500 euro aan gratis advertentietegoed te winnen! Dit advertentietegoed kunt u ook nog eens geheel vrij inzetten via L1 TV, L1 Radio en/of online via L1 of 1Limburg.

Kijk hier voor meer informatie
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!

Meest gelezen