Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse oliebollen 'slecht' en 'oneetbaar'

Geplaatst opwoensdag 28 december 2016 - 6:39

Slechts twee Limburgse oliebollen werden er dit jaar getest door het AD, allebei kwamen ze niet aan een voldoende.

De Limburgse oliebollen bivakkeren daarmee onder aan de lijst van de oliebollentest.

Lef
Vooral de oliebollen van Ricardo en Sabrina Hamers uit Geleen krijgen er van langs. Ze vallen in de categorie oneetbaar. Het AD heeft nog respect voor het feit dat de twee zichzelf opgaven - 'dat getuigt van lef' - voor de test, maar spaart het duo vervolgens niet. Volgens de krant is het verstandig voor de oliebollenkraam op het parkeerterrein bij Hornbach om deskundige hulp in te schakelen. "Want er valt veel te verbeteren. Eigenlijk alles."

Een 2,5 is het uiteindelijk cijfer en daarmee eindigt de oliebol op een 152e plek. In totaal werden er 160 oliebollen getest.

Munitie
Dukers uit Stein komt er iets beter vanaf. De oliebollen van de zaak krijgen een 4,5, waarmee de bollen een (zeer) slecht scoren. En ook in dit geval is het juryrapport weinig lovend. "Mocht een Limburgse schutterij door zijn munitie heen zijn... Harde, kleine en droge oliebollen met een kakofonie aan (bij)smaken. Bedenk: eenvoud is het kenmerk van de ware", zo schrijft de krant.

Overigens is dat vermoedelijk een forse tegenvaller voor Dukers. Vorig jaar werden er vijf Limburgse oliebollen getest en kwamen de oliebollen uit Stein als beste uit de bus. Dukers kreeg toen een 7.

Lees ook: Venlose oliebol als slechtste getest

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Bakkers verrast door rampzalig resultaat in oliebollentest
Limburgse oliebollenbakkers ontbreken in test AD
Venlose oliebollenbakker boos op jaarlijkse AD-test
Beste toko van Nederland zit in Limburg
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen