Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse niet langer in quarantaine in Hongkong

Geplaatst opdinsdag 11 februari 2020 - 20:11

De 22-jarige Xiangxia van den Ham uit Berg en Terblijt zit niet langer in quarantaine in de Chinese stad Hongkong.

Nadat ze Chinees Nieuwjaar had gevierd in Shanghai, moest ze op last van haar werkgever in quarantaine omdat er kans was dat ze besmet was geraakt met het coronavirus. Dinsdag kon ze weer gewoon gaan werken.

Van thuis uit werken
Volgens de Limburgse zijn de twee weken quarantaine omgevlogen. "Ik heb die tijd van thuis uit gewerkt", zegt ze in gesprek met L1. En dat was goed te doen met haar laptop. Van thuis uit werken had nog een ander voordeel. "Het scheelde twee uur reistijd per dag."

Lees ook: Limburgse Xiangxia in quarantaine in Hongkong

Nergens last van
Gedurendequarantaine kreeg ze te horen dat ze haar temperatuur moest opnemen als ze zich niet goed zou voelen. "Maar ik heb nergens last van gehad." Hoewel de twee weken snel voorbij waren, is ze blij dat ze weer naar buiten kan. Hoewel veel Chinezen constant mondkapjes dragen, is Van den Ham dat niet direct van plan. "Ik draag alleen mondkapjes als ik met openbaar vervoer ga", zegt ze.

Van den Ham is van plan om voor onbepaalde tijd in Hongkong te blijven. En ondanks het coronavirus is daar weinig verandering in gekomen.

Deel dit bericht via
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen