Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse naasten bij besloten dienst Peter R. de Vries

Geplaatst opdonderdag 22 juli 2021 - 14:49

Familie en naasten namen donderdag afscheid van de overleden misdaadverslaggever Peter R. de Vries tijdens een besloten dienst in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam.

De misdaadverslaggever heeft een sleutelrol gespeeld in verschillende Limburgse zaken, waaronder de vermissing van Tanja Groen en de dood van Nicky Verstappen.

Bij het afscheid
De familie Groen en Verstappen waren ook bij het afscheid. Op foto's is te zien dat ze elkaar opzoeken, voorafgaand aan de dienst. Ook Lex Uiting, een collega van De Vries bij RTL Boulevard, was aanwezig.

De ceremonie
Rond 11:00 uur werd het lichaam van De Vries de zaal van Carré binnendragen, terwijl A Whiter Shade Of Pale van Procol Harum klonk. Het nummer was gelijktijdig te horen op diverse radiostations, waaronder ook L1. Wilco Viets en Herman du Bois (die onterecht vastzaten voor de Puttense moordzaak), Rich van Hout (zoon van de geliquideerde crimineel Cor van Hout), Ralph van Reijsen, Peter Schouten en Wouter de Vries droegen de kist. Ceremoniemeester was Khalid Kasem.

De sprekers volgen elkaar op en worden afgewisseld met muziek, waaronder Guaranteed van Eddie Vedder. De openingszin van dat nummer heeft De Vries op zijn been laten tatoeëren: "On bended knee is no way to be free".

Rond 13:00 uur werd het lichaam van De Vries door de dragers de zaal van Carré uit begeleid, gevolgd door de familie en de partner van Peter.

Kist van Peter R. de Vries na ceremonie:

Video: NOS

Ajax-shirt Nicky Verstappen
Woensdag brachten al duizenden mensen in Carré een laatste eerbetoon aan De Vries tijdens het publieke afscheid. Naast de kist van De Vries was een prominente plek voor het Ajax-shirt van Nicky Vertappen. Dat shirt was eigenlijk bestemd voor het graf van Nicky, maar kwam toen te laat binnen. Sindsdien heeft het twintig jaar op het kantoor van Peter R. de Vries gehangen, als motivatie om de zaak op te lossen.

Lees ook: Duizenden mensen nemen afscheid van Peter R. de Vries

Het shirt van Nicky staat naast de kist van De Vries, waar duizenden mensen afscheid kwamen nemen:

Deel dit bericht via
Overzicht
Advertentie
Deze ramp in Limburg raakt ons allemaal. Doneer nu en draag uw steentje bij!

Het Nationaal Rampenfonds heeft het bankrekeningnummer 777 opengesteld voor particulieren, bedrijven en instellingen die willen bijdragen aan de door de overstromingsramp getroffen gebieden in Zuid-Limburg.

Vanuit de landelijke overheid is al duidelijk gemaakt dat bij de leniging van de nood een belangrijke rol voor de rijksoverheid is weggelegd. Veel schade aan huizen en bedrijven is door verzekeringen gedekt. Maar er blijven ook noden over die niet uit andere bronnen gedekt worden. En juist voor die initiatieven wil het Nationaal Rampenfonds een financier zijn.

Bekijk hier wat u kunt doen
Overzicht
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen