Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse muziek verovert De Lage Landenlijst

Geplaatst opvrijdag 13 september 2019 - 13:00

Nog nooit stonden er zoveel Limburgse liedjes in De Lage Landenlijst als in de editie van 2019. Maar liefst vijf Limburgse bands in de hitlijst voor Nederlandstalige muziek.

Het aantal Limburgse liedjes is flink toegenomen, mede door toedoen van de stemmen van de Limburgse luisteraars.

Limburgers
In 2018 stond alleen Rowwen Hèze in de lijst. Dit jaar krijgt de band uit America gezelschap van Neet oét Lottum, Lex Uiting, Harold K en Gé Reinders.

Live op L1
Zaterdag 14 september zendt L1-radio weer de hele lijst uit, in samenwerking met VRT-radio 1, Omroep Zeeland en Omroep Brabant. De uitzending komt vanuit het Belgisch-Limburgse Ophoven, net over de grens bij Ohé en Laak.

Klassiekers
De Lage Landenlijst heeft dit jaar als motto 'We kennen elkaars klassiekers wel, maar kennen we ook nog mekaars recent repertoire'. Dat heeft geleid tot een verjonging van de lijst waarin het betere Nederlandstalige lied uit Vlaanderen en Nederland centraal staat. De lijst kent dit jaar maar liefst 28 nieuwkomers waarvan 13 uit België en 15 uit Nederland.

Stemmen
Vrijdagmiddag werden de nummers 100 tot en met 11 al bekendgemaakt. De definitieve volgorde van de Top 10 kan nog tot zaterdagochtend beïnvloed worden door een tweede stemronde. Stemmen kan hier.

De Lage Landenlijst is  zaterdag 14 september van 9:00 tot 18:00 uur te horen op L1 radio.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
De Henk Bakt Bakwedstrijd: wie wordt de beste hobbybakker van Limburg?

Veel Limburgers zijn net als Henk enthousiaste hobbybakkers. Daarom gaat Henk met een professionele jury op zoek naar de beste hobbyvlaai -vlaoj -vlaam -vla -flaai -toert -taart -kook van Limburg. Je bakt je lekkernij thuis in je eigen keuken en neemt het mee naar de radio-uitzending van Plat-eweg waar het live beoordeeld op zaterdag 16 oktober tussen 13:00 en 16:00 uur.

Er zijn mooie prijzen te winnen en het recept van de winnaar wordt gebakken in een speciale aflevering van Henk Bakt!

Zo ziet de Henk Bakt Bakwedstrijd uit
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen