Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse MTB-trail onderscheiden met Gouden Routepaal

Geplaatst opdonderdag 16 september 2021 - 10:25

De Shimano Valkenburg-Houthem-route is door MTB Awards uitgeroepen tot de meest duurzame mountainbikeroute in Nederland. De vrijwilligers van MOZL ontvangen de Gouden Routepaal als prijs.

Volgens Robert van Rooijen van MTB-Award is deze route een goed voorbeeld van de duurzame ontwikkeling van het routenetwerk in Zuid-Limburg.

Vrijwilligers
De toekenning van de Gouden Routepaal is voor de vrijwilligers een erkenning voor de wijze waarop zij het MTB-routenetwerk in Zuid-Limburg ontwikkelen en onderhouden.

Moeilijkheidsgraad
De prijswinnende route heeft een totale lengte van 17 kilometer. Met een gemiddelde moeilijkheidsgraad is ze voor zowel beginnende als gevorderde mountainbikers geschikt. De start en finish van de route is bij het Shimano Experience Center in Valkenburg.

Euregionaal routenetwerk
Stichting Mountainbike Ontwikkeling Zuid-Limburg (MOZL) werkt aan het ontwikkelen en faciliteren van een modern Zuid-Limburgs en Euregionaal mountainbike routenetwerk, waarbij drie pijlers centraal staan, te weten natuur en buitengebied, recreatie en economie, en sport en bewegen.

De stichting werkt samen met mountainbikeclubs, zoals de Valkenburgse Wielerclub en TC Vliegende Wiel, terrein beherende organisaties, overheden en organisaties op het gebied van sport en toerisme.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen