Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse moskeeën gaan in juli weer open

Geplaatst opdinsdag 19 mei 2020 - 22:58

Moskeeën in Limburg willen per 1 juli weer hun deuren openen. Er mogen dan maximaal 100 moslims tegelijk naar binnen om te bidden.

Dat heeft de Stichting Samenwerkende Moskeeën Limburg laten weten in een gezamenlijke verklaring met zes andere islamitische organisaties in Nederland. Het gaat om moskeeën in het zuiden en het westen van het land.

Coronaproof
De komende weken gaan de moskeeën kijken welke maatregelen ze moeten treffen om de heropening mogelijk te maken. Zo moet er een gescheiden in- en uitgang komen, moeten er voldoende ontsmettingsmiddelen zijn en moet erop worden toegezien dat er niet meer dan 100 mensen binnen zijn. Wasruimtes moeten dichtblijven en mensen moeten hun eigen gebedskleedje meenemen.

Ondertekenaars
Behalve door SML is de verklaring opgesteld door de Vereniging Marokkaanse Moskeeën Zuid Nederland (VMMZN), de Federatie Islamitische Organisaties (FIO), de moslimkoepels uit Den Haag en omgeving (SIORH), Noord-Brabant en Zeeland (SMBZ), Utrecht (SMUO) en Rotterdam en omstreken (SPIOR).

Opnames voor Kwizzele op L1 TV beginnen weer!
Wil je meedoen? Meld je aan als Kwizzele-kandidaat.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen