Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse monumenten ontvangen 8,4 miljoen euro subsidie

Geplaatst opdonderdag 12 september 2019 - 9:43

In Limburg ontvangen 181 monumenten dit jaar instandhoudingssubsidie van de Rijksdienst voor Cultureel Erfgoed. In totaal gaat het om een bedrag van ruim 8,4 miljoen euro.

De eigenaren van deze monumenten kunnen met dit bedrag de komende zes jaar 'sober en doelmatig' onderhoud uit laten voeren.

1,3 miljoen
In de provinciehoofdstad zijn de meeste Rijksmonumenten te vinden. 22 gebouwen hebben in deze gemeente het predicaat Rijksmonument en de eigenaren van deze panden krijgen in totaal ruim 1,3 miljoen euro.

Venlo
Sommige losse delen van één groter monumenten kunnen als aparte zelfstandige onderdelen ook een eigen monument zijn. Zo wordt in de gemeente Venlo in totaal bijna 648.000 euro aan subsidie uitgedeeld. Vier losse onderdelen van de Kasteeltuinen in Arcen krijgen samen bijna 200.000 euro. Het Poortgebouw ontvangt 90.900 euro, het Koetshuis krijgt 83.160 euro, de toegangsbrug en kademuren van de buitengracht hebben 15.660 euro voor onderhoud en er is 10.080 euro gereserveerd voor de Boogbrug.

Bocholtz
Het hoogste subsidiebedrag wordt uitgekeerd aan de Jacobus de Meerderekerk in Bocholtz. De kerk ontvangt 237.090 euro aan subsidie voor het onderhoud.

Stem op de Lage Landenlijst!
Ga naar L1.nl/deLageLandenlijst

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen