Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse molens in Duitsland'

Geplaatst opzaterdag 10 oktober 2015 - 7:14

De provincie kan waarschijnlijk niet op tijd voldoen aan de landelijke afspraak om in 2020 met 35 windmolens in Limburg energie op te wekken.

Milieugedeputeerde Daan Prevoo zint daarom op een list: plaatsing van enkele molens in Duitsland kan helpen, denkt hij.

Samenwerking
Bij de oosterburen is de plaatsing van windmolens minder omstreden. "Nederlandse windmolens op Duits grondgebied zou een mooi voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking zijn", zegt Prevoo in een interview in Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad. "Aan de grens met Duitsland staan al een heleboel molens. Windenergie is in Duitsland meer geaccepteerd."

Stroperig proces
Volgens afspraken in het nationale Energieakkoord moet Limburg over vijf jaar 95,5 megawatt windenergie opwekken. Dat is slechts 1,6 procent van alle beoogde windenergie in Nederland. Omdat het in deze provincie minder waait dan aan de kust hoeven hier slechts 35 windmolens te worden gebouwd, maar dat is een stroperig proces. Er staan pas acht van de afgesproken 35 turbines. Prevoo wil Limburgers ook aanzetten tot het investeren in meer windmolens via plaatselijke coöperaties.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar mogelijkheid windmolenpark op Chemelot
Zonnepanelen Milieu Energie
Zonnepanelen huren bij bedrijf Noord-Limburgse gemeenten
Heerlen krijgt energiecoöperatie: 5000 zonnepanelen in stad
Zonnepanelen Milieu Energie
'Lage inkomens profiteren van beleid duurzame energie'
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen