Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Limburgse molens in Duitsland'

Geplaatst opzaterdag 10 oktober 2015 - 7:14

De provincie kan waarschijnlijk niet op tijd voldoen aan de landelijke afspraak om in 2020 met 35 windmolens in Limburg energie op te wekken.

Milieugedeputeerde Daan Prevoo zint daarom op een list: plaatsing van enkele molens in Duitsland kan helpen, denkt hij.

Samenwerking
Bij de oosterburen is de plaatsing van windmolens minder omstreden. "Nederlandse windmolens op Duits grondgebied zou een mooi voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking zijn", zegt Prevoo in een interview in Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad. "Aan de grens met Duitsland staan al een heleboel molens. Windenergie is in Duitsland meer geaccepteerd."

Stroperig proces
Volgens afspraken in het nationale Energieakkoord moet Limburg over vijf jaar 95,5 megawatt windenergie opwekken. Dat is slechts 1,6 procent van alle beoogde windenergie in Nederland. Omdat het in deze provincie minder waait dan aan de kust hoeven hier slechts 35 windmolens te worden gebouwd, maar dat is een stroperig proces. Er staan pas acht van de afgesproken 35 turbines. Prevoo wil Limburgers ook aanzetten tot het investeren in meer windmolens via plaatselijke coöperaties.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar mogelijkheid windmolenpark op Chemelot
Zonnepanelen Milieu Energie
Zonnepanelen huren bij bedrijf Noord-Limburgse gemeenten
Heerlen krijgt energiecoöperatie: 5000 zonnepanelen in stad
Zonnepanelen Milieu Energie
'Lage inkomens profiteren van beleid duurzame energie'
Overzicht
Pinkpop-kaarten
Uitgelicht
Win twee Pinkpop weekendkaarten en campingplaats

Dit jaar viert Pinkpop haar vijftigjarig jubileum. En jij kunt daar zomaar bij zijn. Wij geven namelijk vijf keer twee weekendkaarten weg voor Pinkpop.

Inschrijven
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
EK Triathlon in Weert live op L1.nl
Uitgelicht
EK Triathlon in Weert live op 1Limburg en L1.nl

Zwemmen, fietsen en hardlopen: ook in 2019 belooft de Stadstriathlon in Weert wederom een waar spektakel én een slijtageslag te worden. Het evenement is dit jaar tevens het decor van het EK Triathlon. L1 en 1Limburg zijn er live bij.

Je kunt beelden de races via livestreams volgen op 31 mei t/m 2 juni.

Bekijk hier de livestreams
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda
L1mbo Top 100
Uitgelicht
Stem op je favoriete Limburgse liedje!

Voor de 23e keer wordt de L1mbo Top 100 met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 30 mei 2019. En jij zorgt voor de samenstelling van de lijst!

Breng hier je stem uit

Meest gelezen