Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

'Limburgse molens in Duitsland'

Geplaatst opzaterdag 10 oktober 2015 - 7:14

De provincie kan waarschijnlijk niet op tijd voldoen aan de landelijke afspraak om in 2020 met 35 windmolens in Limburg energie op te wekken.

Milieugedeputeerde Daan Prevoo zint daarom op een list: plaatsing van enkele molens in Duitsland kan helpen, denkt hij.

Samenwerking
Bij de oosterburen is de plaatsing van windmolens minder omstreden. "Nederlandse windmolens op Duits grondgebied zou een mooi voorbeeld van grensoverschrijdende samenwerking zijn", zegt Prevoo in een interview in Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad. "Aan de grens met Duitsland staan al een heleboel molens. Windenergie is in Duitsland meer geaccepteerd."

Stroperig proces
Volgens afspraken in het nationale Energieakkoord moet Limburg over vijf jaar 95,5 megawatt windenergie opwekken. Dat is slechts 1,6 procent van alle beoogde windenergie in Nederland. Omdat het in deze provincie minder waait dan aan de kust hoeven hier slechts 35 windmolens te worden gebouwd, maar dat is een stroperig proces. Er staan pas acht van de afgesproken 35 turbines. Prevoo wil Limburgers ook aanzetten tot het investeren in meer windmolens via plaatselijke coöperaties.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Onderzoek naar mogelijkheid windmolenpark op Chemelot
Zonnepanelen Milieu Energie
Zonnepanelen huren bij bedrijf Noord-Limburgse gemeenten
Heerlen krijgt energiecoöperatie: 5000 zonnepanelen in stad
Zonnepanelen Milieu Energie
'Lage inkomens profiteren van beleid duurzame energie'
Overzicht
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
Uitgelicht
NIEUW: Kwizzele! Test je Limburgse kennis

Met wie zou jij het beste duo vormen? Samen met je vriendin, buurman, teamgenoot, vader of zus... je kunt je nu samen opgeven voor de leukste Limburgse kwis op tv: Kwizzele! De vragen gaan over alles wat Limburgs is dus denk goed na wie je ideale teamgenoot is.

De leukste Limburgse kwis is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Geef je ook op als kandidaat voor Kwizzele!
Vacature promobox
Uitgelicht
Vacature: Redacteur Online 1Limburg, stagiair of freelance (hbo/wo)

Voor de Nieuwsdienst zijn wij op zoek naar ambitieuze nieuwsjagers (stagiair of freelance) die op volle kracht willen meedraaien in de nieuwsproductie voor 1Limburg en het beheer van gekoppelde social media. Je werkt nauw samen met (camjo-)verslaggevers in het veld en je productie dient als basismateriaal voor L1 Radio, het dagelijkse tv-magazine L1mburg Centraal en L1.nl, de promotiewebsite voor de radio- en tv-programma’s van L1.

1Limburg.nl/vacatures
Uitgelicht
Heb jij de app van L1 al?

De app met de meeste Liefde voor Limburg: met de L1-app blijf je helemaal op de hoogte van alle programma's. Kijk live naar L1 TV of luister live op je telefoon naar L1 Radio of het speciale Plat-ewegkanaal. Toch iets gemist? Geen enkel probleem: alles is eenvoudig terug te zien. Super handig!

Download hier de gratis L1-app

Meest gelezen