Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse metaalbedrijven leggen opnieuw werk neer

Geplaatst opdinsdag 8 januari 2019 - 12:48

Bestuurders van FNV Metaal hebben maandag een stakingsoproep gedaan aan werknemers van metaalbedrijven in Midden- en Zuid-Limburg.

Op 10 en 11 januari wordt het werk voor 48 uur neergelegd.

Nedcar
Naar verwachting staken in Midden- en Zuid-Limburg zo'n 50 tot 60 bedrijven, dat zegt Hans Wijers van FNV. Werknemers van grote metaalbedrijven als VDL Nedcar, Stork Industry Services in Elsloo en Cox Geelen in Eijsden nemen deel aan de staking. De staking moet uiteindelijk leiden tot onder meer 3,5 procent loonsverhoging en gelijke tijden voor werknemers. Stakingen worden niet alleen in midden- en Zuid-Limburg uitgevoerd, maar door het hele land in elke regio, meldt FNV.

Ondernemersorganisatie FME heeft aangegeven dat vakbonden eerst over moeten gaan tot het intrekken van een aantal van de werknemerseisen. Alle voorstellen die het zeggenschap van de werknemers zouden vergroten moesten vervallen gaan. Zo zijn er nog een aantal punten waar vakbonden hun eis eerst moeten laten vervallen, voordat er informeel verder gepraat kan worden. Dit tot groot ongenoegen van de FNV.

Het Limburgse nieuws elke dag in je mailbox? Schrijf je in voor de nieuwsbrief van 1Limburg.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen