Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse mbo’ers stylen politici voor Prinsjesdag

Geplaatst opdinsdag 20 september 2016 - 6:34

Een aantal Tweede Kamerleden laat dinsdag vanwege Prinsjesdag hun kapsel en make-up verzorgen door studenten van mbo-opleidingen.

De studenten doen dit onder de noemer 'Dit is mbo'. Ook Limburgse leerling-kappers en schoonheidsspecialisten werken hier aan mee.

Arcus
De parlementariërs zijn uitgenodigd om hun haar te laten stylen of make-up te laten verzorgen door excellente mbo'ers, onder wie Mandy Lindelauf. Zij is derdejaars student van de kappersopleiding van het Arcus College in Heerlen.

Talent
De bedoeling van de actie is om talentvolle mbo'ers voor het voetlicht te brengen. Zo is er een 'Uitblinkersverkiezing', waarvoor scholen studenten kunnen nomineren die tijdens hun opleiding een bijzondere prestatie hebben neergezet. De actie wordt onder meer gesteund door vakbonden en het ministerie van Onderwijs,

De winnaar van de verkiezing krijgt de titel 'Landelijke Uitblinker' en is een jaar lang ambassadeur voor het mbo.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Miljoenen euro’s voor innovatieprojecten mbo
Arcus College scoort slechtst van alle MBO’s in Limburg
Techniekopleidingen willen zich in Sittard vestigen
Fusie Arcus en Leeuwenborgh, nieuwe naam onthuld
Overzicht
Schrijf je in voor 'As ich mer danse kin'
Uitgelicht
Limburgse dansgroepen opgelet!

Je kunt een optreden winnen op De11devande11de 2019 én meedansen met een aantal artiesten.

De Sjeng Kraft Kompenei (SKK) organiseert een danswedstrijd voor Limburgse dans-groepen. De winnaar danst op het grootste vastelaovespodium van Limburg: de11devande11de op het Vrijthof in Maastricht maandag 11 november 2019. Samenwerkingspartners zijn SKK, de Muziekgieterij in Maastricht en regionale omroep L1.

Geef je op voor 'As ich mer danse kin'!
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart

Meest gelezen