Overslaan en naar de inhoud gaan

'Limburgse maneges houden besmettelijke paardenziekte stil'

Geplaatst opzaterdag 15 april 2017 - 17:04

In verschillende maneges in Oostelijk Zuid-Limburg is een besmettelijke paardenziekte uitgebroken, maar dat wordt angstvallig stil gehouden.

Dat zegt de Partij voor de Dieren in het Limburgs Parlement. In schriftelijke vragen verwijst de partij naar "diverse berichten die wij hebben ontvangen van zeer verontruste paardeneigenaren."

Rhinopneumonie
​Het zou gaan om de ziekte
rhinopneumonie. Die heeft tot gevolg dat merries hun veulen kunnen verliezen. Op één manege zou dat al vier keer zijn gebeurd, aldus de Partij voor de Dieren.

Meldingsplicht
Volgens fractievoorzitter Pascale Plusquin is het 'absoluut onwenselijk' dat er geen bekendheid wordt gegeven aan besmettelijke dierziekten met zulke ernstige gevolgen. Ook al is er geen formele meldingsplicht. Daarom vraagt zij het provinciebestuur een gedragscode te ontwikkelen voor dergelijke gevallen.

Afgelasten
Ook wil zij dat de provincie, samen met de betrokken gemeenten, bekijkt hoe evenementen kunnen worden afgelast op maneges waar de ziekte
rhinopneunomie heerst.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Paard dood na ernstige verwaarlozing: kamervragen
Verbod op nieuwe geitenstallen om gezondheidsrisico's
Huiselijk geweld
PvdD wil meer actie provincie tegen huiselijk coronageweld
Partij voor de Dieren haakt af voor provinciebestuur
Overzicht
Uitgelicht
Wie o wie wordt het Vastelaovesgezicht 2022?

Uit de honderden inzendingen zijn 8 finalisten voor het Vastelaovesgezicht bekend gemaakt. Deze strijden onderling wie er met de titel vandoor gaat. Iedere dag om 11:11 uur start een nieuwe titanenstrijd op L11 Alaaf Facebook.

Stem hier op je favoriet
Uitgelicht
Pitlane, het autosportprogramma van L1

Iedere donderdagavond voorafgaand aan een Grand Prix te zien op L1 TV en de online kanalen van L1, waarin Xavier Maasen en Sem Caelen je bijpraten over de stand van zaken in het F1-circus.

Heb jij een vraag die je in een uitzending van Pitlane beantwoord wil zien worden? Stuur deze dan per email naar pitlane@L1.nl en misschien komt deze dan in de uitzending voorbij!

Kijk hier naar Pitlane
Uitgelicht
Iedere zondag nieuwe recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In dit programma koppelt Henk plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak. Dat heeft al heerlijke vlaaien opgeleverd.

Iedere zondag op L1 TV! Met nieuwe overheerlijke recepten. En dat niet alleen. Henk nodigt iedere week een gast uit die gaat mee bakken!

Bekijk hier alle recepten

Meest gelezen