Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse lopers onder de indruk van marathonrecord

Geplaatst opzaterdag 12 oktober 2019 - 16:13

De prestatie van marathonloper Eliud Kipchoge maakt diepe indruk bij Atletiek Maastricht. En niet alleen daar natuurlijk.

De Keniaan zette zaterdag in Wenen een tijd op de klok van 1:59:40.2.

Barrière
Die tijd wordt niet erkend als officieel wereldrecord omdat het geen officiële wedstrijd betrof onder auspiciën van de IAAF, maar toch. Het is voor het eerst dat een mens de barrière van twee uur doorbreekt.

Ideaal parcours
Voor de recordpoging was een ideaal parcours uitgekozen. Er liepen ruim veertig hazen mee en een auto gaf de ideale lijn aan voor de lopers.

17 seconden per 100 meter
Om de tijd van Kipchoge in perspectief te plaatsen; hij liep met een gemiddelde snelheid van zo’n 21 kilometer per uur. Teruggerekend naar de 100 meter kom je op een tijd van zeventien seconden. Voor gewone marathon-hobbyisten is dat een tijd die velen nog maar net kunnen halen. En dan één keer, maar zeker niet bijna 422 keer achter elkaar. Langeafstandlopers én sprinters van Atletiek Maastricht hebben daarom het grootste respect voor de prestatie van Kipchoge.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen