Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse lopers onder de indruk van marathonrecord

Geplaatst opzaterdag 12 oktober 2019 - 16:13

De prestatie van marathonloper Eliud Kipchoge maakt diepe indruk bij Atletiek Maastricht. En niet alleen daar natuurlijk.

De Keniaan zette zaterdag in Wenen een tijd op de klok van 1:59:40.2.

Barrière
Die tijd wordt niet erkend als officieel wereldrecord omdat het geen officiële wedstrijd betrof onder auspiciën van de IAAF, maar toch. Het is voor het eerst dat een mens de barrière van twee uur doorbreekt.

Ideaal parcours
Voor de recordpoging was een ideaal parcours uitgekozen. Er liepen ruim veertig hazen mee en een auto gaf de ideale lijn aan voor de lopers.

17 seconden per 100 meter
Om de tijd van Kipchoge in perspectief te plaatsen; hij liep met een gemiddelde snelheid van zo’n 21 kilometer per uur. Teruggerekend naar de 100 meter kom je op een tijd van zeventien seconden. Voor gewone marathon-hobbyisten is dat een tijd die velen nog maar net kunnen halen. En dan één keer, maar zeker niet bijna 422 keer achter elkaar. Langeafstandlopers én sprinters van Atletiek Maastricht hebben daarom het grootste respect voor de prestatie van Kipchoge.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen