Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse lifesavers slepen eerste wereldtitel binnen

Geplaatst opvrijdag 2 september 2016 - 21:04

Het Nederlands Masters Herenteam 'zwemmend redden' is vrijdag wereldkampioen geworden op het onderdeel 4x25 meter popvervoeren.

De teamleden Sven Roemen, Jos Beckers, Tim Eichmann en Eric Dumas zijn allen lid van de Reddingsbrigade Echt.

Eerste goud
Het
Masters-team is het team in de leeftijdscategorie 30 jaar en ouder. Voor het onderdeel popvervoeren wordt gebruik gemaakt van een pop van 70 kilo om een menselijk gewicht na te bootsen. Deze moet dus in estafettevorm vier keer 25 meter worden verplaatst. Als team wint de Limburgse formatie nu voor het eerst een gouden medaille. Eric Dumas uit Maasbracht won in 2006 op het WK wel al eens twee gouden medailles in een individuele categorie.

Sportvorm
De Lifesaving-sport is een spectaculaire sport die is afgeleid van het echte reddingswerk. De onderdelen bevatten combinaties van techniek, tactiek, kracht en snelheid. De kampioenschappen bestaan uit twee hoofdonderdelen; pool events (de wedstrijden in het zwembad) en ocean events (de wedstrijden op het strand en in zee). De poolwedstrijden van worden gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De ocean-onderdelen vinden op het strand van Noordwijk plaats.

Nog meer medaillekansen
Zo’n 4500 sporters uit 50 verschillende landen nemen deel aan het WK, dat nog tot en met 8 september duurt. De komende dagen neemt de Limburgse equipe ook nog deel aan diverse disciplines in het bad en op het strand en wordt er gerekend op nog meer eremetaal.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via
1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Uitgelicht
Limburg in Beweging om 10:00 op L1 TV

Het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ is terug op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
Uitgelicht
L1mburg Centraal dagelijks 17:30 op L1 TV

Ons nieuws, jouw verhaal.

Vaste presentatoren van L1mburg Centraal zijn afwisselend Cyriel Heuts, Kirsten Paulus, Bas van Mulken en Wouter Nelissen.

Bekijk hier de uitzendingen

Meest gelezen