Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse lifesavers slepen eerste wereldtitel binnen

Geplaatst opvrijdag 2 september 2016 - 21:04

Het Nederlands Masters Herenteam 'zwemmend redden' is vrijdag wereldkampioen geworden op het onderdeel 4x25 meter popvervoeren.

De teamleden Sven Roemen, Jos Beckers, Tim Eichmann en Eric Dumas zijn allen lid van de Reddingsbrigade Echt.

Eerste goud
Het
Masters-team is het team in de leeftijdscategorie 30 jaar en ouder. Voor het onderdeel popvervoeren wordt gebruik gemaakt van een pop van 70 kilo om een menselijk gewicht na te bootsen. Deze moet dus in estafettevorm vier keer 25 meter worden verplaatst. Als team wint de Limburgse formatie nu voor het eerst een gouden medaille. Eric Dumas uit Maasbracht won in 2006 op het WK wel al eens twee gouden medailles in een individuele categorie.

Sportvorm
De Lifesaving-sport is een spectaculaire sport die is afgeleid van het echte reddingswerk. De onderdelen bevatten combinaties van techniek, tactiek, kracht en snelheid. De kampioenschappen bestaan uit twee hoofdonderdelen; pool events (de wedstrijden in het zwembad) en ocean events (de wedstrijden op het strand en in zee). De poolwedstrijden van worden gehouden in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion in Eindhoven. De ocean-onderdelen vinden op het strand van Noordwijk plaats.

Nog meer medaillekansen
Zo’n 4500 sporters uit 50 verschillende landen nemen deel aan het WK, dat nog tot en met 8 september duurt. De komende dagen neemt de Limburgse equipe ook nog deel aan diverse disciplines in het bad en op het strand en wordt er gerekend op nog meer eremetaal.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Stel je vraag over corona aan onze medische deskundigen.

Om 18:00 op L1 TV de antwoorden in AvondGasten: Corona in Limburg.

1limburg graphic amateurvoetbal

Bekijk de amateurvoetbaluitslagen.

Overzicht
Tot overmaat van ramp
Uitgelicht
Tot overmaat van ramp: een bijzonder podium voor kunstenaars

Iedere woensdag en zondag op L1 TV

Het zijn barre tijden in de kunst- en cultuursector. Theaters en poppodia zijn nog gesloten of krijgen nauwelijks serieuze mogelijkheden om te functioneren.
Toneelgroep Maastricht, Parkstad Limburg Theaters en L1 presenteren daarom Tot overmaat van ramp vanaf woensdag 13 mei. Het is een televisie- en onlineproject waarbij kunstenaars uit heel Limburg zich op een bijzondere wijze presenteren aan het grote publiek.

Bekijk hier de afleveringen van Tot overmaat van ramp
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen