Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse leraren toch niet naar Randstad

Geplaatst opvrijdag 31 augustus 2018 - 14:42

Het plan om leraren van Limburgse middelbare scholen uit te lenen aan Utrecht is vooralsnog mislukt.

De Stichting Onderwijs Midden-Limburg (SOML) had het plan om leraren tijdelijk in Utrecht te detacheren.

Deze ervaren krachten konden dan tijdelijk plaatsmaken voor nieuwe, jonge docenten die in Limburg moeilijk aan een baan komen.

Solliciteren
Alleen de Utrechtse scholen zaten niet te wachten op tijdelijke leerkrachten, en vonden dat de docenten uit Limburg maar gewoon moesten solliciteren als ieder ander. "Dat was niet de bedoeling, want over een paar jaar hebben we die leraren hier in Limburg weer nodig", zegt Bestuurder Paul Slegers van SOML.

Oplossing
Omdat Midden-Limburg vergrijst, loopt het aantal leerkrachten dat daar nodig is terug. In de Randstad is juist een lerarentekort. Het detacheren van leraren vanuit Limburg zou voor zowel Limburg als de Randstad een oplossing kunnen zijn, was de gedachte bij SOML.

Netwerk
Het plan verdwijnt echter niet in de la. Slegers verwacht dat het netwerk dat nu is opgebouwd er voor zorgt dat er uiteindelijk wel Limburgse leraren in de Randstad gedetacheerd kunnen worden.

Luister ook: Mislukt: Uitlenen van Limburgse docenten aan Utrecht

Volg het internationale theaterfestival Cultura Nova in Heerlen via L1 en 1Limburg. Bekijk onze Cultura Nova-themapagina.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen