Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse leeuw brult in Amsterdam

Geplaatst opdonderdag 26 januari 2017 - 7:05

Wat kan de Randstad leren van Limburg? Dat is het centrale thema dat donderdagavond besproken wordt in de stadsschouwburg in Amsterdam.

Bekende Limburgers als Twan Huys, Peter Buwalda, Connie Palmen en Lilianne Ploumen discussiëren over de rol van de Limburgse wortels in hun huidige succes.

Luijten en Stienen
Het initiatief werd opgezet door Marcia Luyten en Petra Stienen. Zij merken dat er veel vooroordelen leven over Limburg, die vaak achterhaald zijn. "Er is in de hoofdstad weinig aandacht voor de periferie", zo zegt Petra Stienen. "Dat zie je dit jaar bijvoorbeeld heel goed in met Trump in de VS en de Brexit in Engeland. Marcia en ik denken dat het goed is dat Amsterdam een keer kennis maakt met het echte Limburg."

Startschot jubileum
De avond in Amsterdam is ook het startschot voor het jubileum van 150 jaar Limburg. Op 11 mei van dit jaar is het exact 150 jaar geleden dat Limburg uit de Duitse bond werd losgemaakt. In het Verdrag van Londen werd de huidige status van Limburg vastgelegd, als provincie van enkel en alleen Nederland.

Live
L1 doet uitgebreid verslag van de Limburgse 'invasie' in Amsterdam. Het programma Avondgasten wordt donderdag live opgenomen in de stadsschouwburg op het Leidseplein. Vanaf 19:30 is het programma op het hoofdpodium met een livestream te volgen via 1Limburg.

Het evenement is zaterdag 28 januari in samenvatting te zien op L1 TV om 10, 12, 14, 16 en 21 uur.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Limburgs feestje Amsterdam was geen boekpromotie'
Kritiek op Limburgs feestje in Amsterdamse schouwburg
Schreeuwende Jules Deelder ruziet met Connie Palmen
Limburg geeft eigen draai aan Maand van de Geschiedenis
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

Het Heuvelland staat bekend om zijn adembenemende uitzichten en on-Nederlandse schoonheid. Maar dat is zeker niet vanzelfsprekend. Er gebeurt namelijk meer achter de groene schermen dan je denkt om dit uniek stukje Limburg te behouden.

Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden zie je iedere zaterdag om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen