Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse leerlingen krijgen les over omgaan met geld

Geplaatst opmaandag 14 maart 2016 - 15:19

Duizenden Limburgse leerlingen krijgen deze week les over omgaan met geld. De lessen zijn onderdeel van de Week van het Geld, die maandag van start is gegaan.

In de week van het geld worden scholieren voorbereid op hun financiële toekomst. Zo wil de initiatiefnemer, de stichting Wijzer in geldzaken, voorkomen dat de leerlingen later in de problemen komen.

Schulden
Uit onderzoek van de stichting Wijzer in Geldzaken blijkt dat vier op de vijf kinderen tussen de 8 en 11 jaar zakgeld krijgen. Veruit het grootste deel, 86 procent, spaart minstens de helft daarvan. Lessen over geld zijn volgens de stichting hard nodig. Steeds meer jongeren komen na hun 16e in de financiële problemen. Door onder meer dure telefoonabonnementen, of omdat het eenvoudig is om geld te lenen.

Máxima
De Week van het Geld is net als andere jaren geopend door koningin Máxima, erevoorzitter van Wijzer in Geldzaken.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail?
Dat regelen we voor je. Klik hier.
Actie: meld je nu aan en ontvang vier weken lang gratis de digitale krant!

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Theatervoorstelling over geld voor kinderen in Sittard
Muzieklerares ontving vijf jaar salaris zonder te werken
Provincie: 8 miljoen euro voor onderwijsinnovatie
D66: Lobby om achterstanden in onderwijs aan te pakken
Overzicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK
Uitgelicht
Dit zijn de 20 finalisten van het LVK 2021!

Ze zijn bekend: de 20 finalisten van het LVK 2021! De artiesten werden verrast tijdens een waanzinnige uitzending live op L1 Radio en L11Alaaf.

De finale van het 45ste Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer 2021 vindt plaats op vrijdag 5 februari 2021 en zal worden uitgezonden op L1 Radio, L1 TV en L11 Alaaf Facebook.

LVK-Finale vrijdag 5 februari vanaf 20:00 live bij L11 Alaaf
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen