Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse leden boos op ouderenbond Anbo

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 22:28

Een aantal Limburgse leden van de ouderenbond Anbo is boos op de landelijke organisatie.

De Anbo wil vanuit het hoofdkantoor in Woerden de subsidie van de provincie Limburg beheren; die bedraagt 58.000 euro per jaar. De Limburgse leden beheerden dat geld tot nu toe zelf. De subsidie dreigt volgens hen daardoor verloren te gaan.

Subsidie mislopen
In 2012 besloot de Anbo alle regionale afdelingen af te schaffen en te komen tot vijf regio’s. Limburg en Brabant vormen samen één regio. Daardoor dreigde de Anbo de subsidie van 58.000 euro van de provincie Limburg mis te lopen. Voorwaarde van die subsidie was dat het geld ten goede kwam aan Limburgse ouderen. Om dat te garanderen, is toen een projectgroep Limburg opgericht om toe te zien op de Limburgse besteding van de subsidie.

Juridische redenen
Recent heeft de Anbo besloten dat geld naar Woerden te halen om juridische redenen, zegt woordvoerder René de Vries: "De mensen van de projectgroep zijn juridisch verantwoordelijk voor dat geld, en dat kan niet. Dat kan alleen de voorzitter van de Anbo zijn."

Limburgse besteding
De leden van de projectgroep denken daar anders over. De Anbo trekt het geld naar zich toe. Daardoor is de projectgroep overbodig geworden, concludeert Frans Lemmers uit Venray. En dat betekent dat niemand meer toeziet op de Limburgse besteding van de subsidie. Die komt daardoor in gevaar.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ook fraude bij ouderenbond Limburg
Ouderenbond roept op tot massaal protest
'Subsidie provincie ANBO volledig voor Limburgse ouderen'
Plan voor eigen Limburgse ouderenbond
Overzicht
Advertentie
'Ik wil iets terug doen voor de maatschappij’

Envida mag zich gelukkig prijzen met de bijna 1.000 vrijwilligers die zich iedere dag met hart en ziel inzetten voor onze bewoners. Hartelijk dank daarvoor!

Zoekt u een zinvolle dagbesteding, voelt u zich aangetrokken tot de zorg en wilt u onze bewoners een dag met een gouden randje bezorgen? Denk dan eens na over vrijwilligerswerk bij Envida. U ondersteunt ons om onze bewoners een zo prettig mogelijke woonsituatie te bieden. Dit kan bijvoorbeeld door het creëren van gezelligheid in de huiskamer, als begeleider bij een wandelgroep, maar ook door mee te helpen in het restaurant.

Als u interesse heeft in vrijwilligerswerk bij Envida, kunt u contact opnemen met het woonzorgcentrum van uw voorkeur. Onze collega’s zullen met u de mogelijkheden bespreken.

Bekijk hier alle mogelijkheden
Hoofdredacteur voor een dag
Uitgelicht
Word Hoofdredacteur voor een dag

We geven je twee dagen L1 TV cadeau. Neem plaats op de stoel van hoofdredacteur van L1 en maak je eigen programmagids. Jij mag bepalen wat we uitzenden op maandag 23 en dinsdag 24 december,. Voor velen vrije dagen, met lekker veel tijd om ook overdag televisie te kijken.

Jij mag bepalen wat we uitzenden op 23 en 24 december.

Geef hier je favoriete programma's door
22 december op L1 TV: Ben Verbong Dag
Uitgelicht
Ben Verbong Dag op L1 TV

De Tegelse filmregisseur Ben Verbong zit 50 jaar in het vak. L1 viert dit jubileum 22 december met de Ben Verbong Dag.

De regisseur van onder meer de Nederlandse succesfilm ‘Het meisje met het rode haar’ maakte speciaal voor L1 een selectie. Bijvoorbeeld de film Honigfrauen over Oost- en Westduitsers gescheiden op vakantie aan het Balatonmeer. Of de lotgevallen van de Oostenrijkse Von Trapp Family. Maar ook vreemdelinghaat in een Berlijnse tram.

Bekijk hier de programmagids van 22 december
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen