Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse leden boos op ouderenbond Anbo

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 22:28

Een aantal Limburgse leden van de ouderenbond Anbo is boos op de landelijke organisatie.

De Anbo wil vanuit het hoofdkantoor in Woerden de subsidie van de provincie Limburg beheren; die bedraagt 58.000 euro per jaar. De Limburgse leden beheerden dat geld tot nu toe zelf. De subsidie dreigt volgens hen daardoor verloren te gaan.

Subsidie mislopen
In 2012 besloot de Anbo alle regionale afdelingen af te schaffen en te komen tot vijf regio’s. Limburg en Brabant vormen samen één regio. Daardoor dreigde de Anbo de subsidie van 58.000 euro van de provincie Limburg mis te lopen. Voorwaarde van die subsidie was dat het geld ten goede kwam aan Limburgse ouderen. Om dat te garanderen, is toen een projectgroep Limburg opgericht om toe te zien op de Limburgse besteding van de subsidie.

Juridische redenen
Recent heeft de Anbo besloten dat geld naar Woerden te halen om juridische redenen, zegt woordvoerder René de Vries: "De mensen van de projectgroep zijn juridisch verantwoordelijk voor dat geld, en dat kan niet. Dat kan alleen de voorzitter van de Anbo zijn."

Limburgse besteding
De leden van de projectgroep denken daar anders over. De Anbo trekt het geld naar zich toe. Daardoor is de projectgroep overbodig geworden, concludeert Frans Lemmers uit Venray. En dat betekent dat niemand meer toeziet op de Limburgse besteding van de subsidie. Die komt daardoor in gevaar.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Ook fraude bij ouderenbond Limburg
Ouderenbond roept op tot massaal protest
'Subsidie provincie ANBO volledig voor Limburgse ouderen'
Ouderenbond ANBO krijgt geen geld meer van provincie
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen