Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse leden boos op ouderenbond Anbo

Geplaatst opdinsdag 8 september 2015 - 22:28

Een aantal Limburgse leden van de ouderenbond Anbo is boos op de landelijke organisatie.

De Anbo wil vanuit het hoofdkantoor in Woerden de subsidie van de provincie Limburg beheren; die bedraagt 58.000 euro per jaar. De Limburgse leden beheerden dat geld tot nu toe zelf. De subsidie dreigt volgens hen daardoor verloren te gaan.

Subsidie mislopen
In 2012 besloot de Anbo alle regionale afdelingen af te schaffen en te komen tot vijf regio’s. Limburg en Brabant vormen samen één regio. Daardoor dreigde de Anbo de subsidie van 58.000 euro van de provincie Limburg mis te lopen. Voorwaarde van die subsidie was dat het geld ten goede kwam aan Limburgse ouderen. Om dat te garanderen, is toen een projectgroep Limburg opgericht om toe te zien op de Limburgse besteding van de subsidie.

Juridische redenen
Recent heeft de Anbo besloten dat geld naar Woerden te halen om juridische redenen, zegt woordvoerder René de Vries: "De mensen van de projectgroep zijn juridisch verantwoordelijk voor dat geld, en dat kan niet. Dat kan alleen de voorzitter van de Anbo zijn."

Limburgse besteding
De leden van de projectgroep denken daar anders over. De Anbo trekt het geld naar zich toe. Daardoor is de projectgroep overbodig geworden, concludeert Frans Lemmers uit Venray. En dat betekent dat niemand meer toeziet op de Limburgse besteding van de subsidie. Die komt daardoor in gevaar.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Ook fraude bij ouderenbond Limburg
Ouderenbond roept op tot massaal protest
'Subsidie provincie ANBO volledig voor Limburgse ouderen'
Plan voor eigen Limburgse ouderenbond
Overzicht
Halve Finales LVK 2020 volg je bij L11 Alaaf
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 TV

Het feest gaat weer beginnen! 60 artiesten duiken de Halve Finales van het LVK in. Welke 20 liedjes gaan uiteindelijk naar de finale van het 44e LVK?

Volg de 3 Halve Finales op L1 TV, L1 Radio en L11 Alaaf. Iedere vrijdag om 18:00 en zaterdag om 13:00.

Bekijk hier de 3 Halve Finales
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen