Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse lanceert app over kindermishandeling

Geplaatst opdonderdag 13 juli 2017 - 16:30

De Limburgse Naomy heeft een app gelanceerd die kinderen informeert en tips geeft over hoe zij met kindermishandeling om kunnen gaan.

Daarnaast kunnen kinderen ook melding doen als zij zich zorgen maken over andere kinderen.

Mobiele jeugd
De Limburgse is zelf in het verleden slachtoffer geweest van kindermishandeling en werkt nu in de jeugdhulpverlening. Er ontbrak een app als deze. "Tot nu toe was er niet echt informatie over kindermishandeling beschikbaar voor kinderen zelf. Kinderen van 10 jaar en ouder doen alles met hun mobieltje, vandaar dat ik een app wilde maken voor kinderen over kindermishandeling om zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen."

Zomerperiode
Door het wegvallen van de structuur die school vaak biedt, heerst er in een aantal gezinnen meer spanning tijdens de zomerperiode. Naomy: "De ontwikkeling van de App heeft wat langer geduurd, omdat we hem echt kindvriendelijk wilden maken, maar we hopen aan het begin van de zomer nog veel kinderen te kunnen bereiken."

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Geen hoger belang dan de veiligheid van het kind'
Extra geld voor aanpak kindermishandeling in Heerlen
Verdachte mishandeling 3-jarig kindje langer vast
Moeder (25) de cel in voor mishandeling zoontje (2)
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen