Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse lanceert app over kindermishandeling

Geplaatst opdonderdag 13 juli 2017 - 16:30

De Limburgse Naomy heeft een app gelanceerd die kinderen informeert en tips geeft over hoe zij met kindermishandeling om kunnen gaan.

Daarnaast kunnen kinderen ook melding doen als zij zich zorgen maken over andere kinderen.

Mobiele jeugd
De Limburgse is zelf in het verleden slachtoffer geweest van kindermishandeling en werkt nu in de jeugdhulpverlening. Er ontbrak een app als deze. "Tot nu toe was er niet echt informatie over kindermishandeling beschikbaar voor kinderen zelf. Kinderen van 10 jaar en ouder doen alles met hun mobieltje, vandaar dat ik een app wilde maken voor kinderen over kindermishandeling om zoveel mogelijk kinderen te kunnen helpen."

Zomerperiode
Door het wegvallen van de structuur die school vaak biedt, heerst er in een aantal gezinnen meer spanning tijdens de zomerperiode. Naomy: "De ontwikkeling van de App heeft wat langer geduurd, omdat we hem echt kindvriendelijk wilden maken, maar we hopen aan het begin van de zomer nog veel kinderen te kunnen bereiken."

Lees alles over het Wereld Muziek Concours op L1.nl.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

'Geen hoger belang dan de veiligheid van het kind'
Extra geld voor aanpak kindermishandeling in Heerlen
Verdachte mishandeling 3-jarig kindje langer vast
'Alleen tijdens kantooruren arts bij Veilig Thuis'
Overzicht
Limburgse 100
Uitgelicht
Meimaand is stemmaand voor de Limburgse 100!

Er kan weer gestemd worden voor de Limburgse 100. Voor de zesentwintigste keer wordt deze lijst met de grootste Limburgse hits aller tijden uitgezonden op Hemelvaartsdag 26 mei 2022. Het Limburgse publiek zorgt wederom voor de samenstelling van de lijst.

L1.nl/Limburgse100
Repetitie Dagboek van een Herdershond
Uitgelicht
L1 neemt een kijkje achter de schermen bij Dagboek van een Herdershond

L1 volgt de totstandkoming van de musical Dagboek van een Herdershond in een driedelige documentaireserie. Van de audities tot de eerste lezing van het script, van de repetities tot het inspelen van de muziekband, de camera's van L1 waren erbij.

L1.nl/Herdershond

Meest gelezen