Overslaan en naar de inhoud gaan
Advertentie

Limburgse kranten in Vlaamse handen

Geplaatst opwoensdag 10 september 2014 - 10:25

Een nieuwe eigenaar voor Media Groep Limburg. Vanaf 30 september zijn Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad in handen van krantenuitgever Concentra in Hasselt.

Dinsdagavond is het verkoopcontract getekend. Daarmee komt een eind aan een langdurig en hectisch verkoopproces dat zo'n twee jaar duurde.

Overname
Concentra neemt het stokje over van het Britse concern Mecom. In de zomer van 2012 zette Mecom zijn twee Nederlandse krantendochters MGL en Wegener in de verkoop.

Het Vlaamse Concentra toonde serieuze belangstelling. De afgelopen maanden gebruikte Concentra vooral om de financiering rond te krijgen. De banken eisten onder meer een garantstelling van de provincie Limburg. Die werd in juli verleend.

Opluchting
Bij de redactie is er grote opluchting dat Mecom geen eigenaar meer is. De ervaringen met de Britse investeerder vielen acht jaar lang tegen. Mecom kocht de Limburgse kranten in 2006 voor ongeveer 200 miljoen euro van De Telegraaf.

Daarna volgde inkrimpingen, strategiewijzigingen, reorganisaties, niet waargemaakte beloftes en loze innovatieplannen.

Concentra
Concentra is in Nederlands-Limburg al langer eigenaar van TV Limburg en van de huis-aan-huisbladen van AenC Media. Het is de bedoeling dat AenC Media samen met MGL wordt ondergebracht in het nieuwe bedrijf Concentra Media Nederland BV.

De drukkerij in Heerlen wordt in maart gesloten. De Limburgse kranten worden daarna gedrukt in Paal-Beringen en bij Janssen Pers in Gennep.

Advertentie
Deel dit bericht via
Advertentie
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwsdruk Limburg, MGL
Concentra betaalt 43,5 mln voor Limburgse kranten
Geen plek voor personeel Nieuwsdruk
Huub Paulissen stopt als hoofdredacteur Limburgse kranten
Honderden banen weg bij regionale kranten Wegener
Overzicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1
Uitgelicht
Tour de L1mbourg vanaf 5 juli dagelijks bij L1

Het wordt weer een mooie wielerzomer op L1.

Van vrijdag 5 juli tot en met zondag 28 juli is er weer dagelijks Tour de L1mbourg, de reizende wieler-talkshow van L1. Iedere dag om 18:30 live en wordt om 20:30 en 22:30 herhaald. Je bent van harte welkom de uitzendingen bij te wonen.

Bekijk hier alle locaties
Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Steun de actie Mijn Limburgs Hart

Hoe ga je verder na een plotse hartstilstand overleefd te hebben? Limburgse cardiologen gaan op bezoek bij hun patiënten om een antwoord te geven op deze vraag. L1 zendt van eind mei tot eind september wekelijks een indringend verhaal uit van een patiënt die op een of andere manier is geconfronteerd met plotse hartstilstand.

De actie Mijn Limburgs Hart heeft als doel zoveel mogelijk geld op te halen voor onderzoek naar hart- en vaatziekten in Limburg.

Meer over Mijn Limburgs Hart
Uitgelicht
Avondnieuws in je mailbox

1Limburg biedt naast de ochtend- en middageditie nu ook een nieuwsmail voor de avond aan. Je ontvangt vijf actuele berichten, waaronder een samenvatting van de Limburg Centraal-uitzending. De avondeditie wordt om 20.00 uur verstuurd. De ochtendeditie om 8.00 uur en de middageditie rond 12.00 uur. Je kunt zelf kiezen welke editie het best bij jou past. Hoe je dat instelt? Klik op de link.

Nieuwsmail
Uitgelicht
Schrijf je in voor de voorronden van het LK Latje Trap 2019

De inschrijvingsperiode voor deelnemers van de tweede editie van het LK Latje Trap is geopend. Met het evenement wil L1, in samenwerking met Moonen Movies, vanuit haar maatschappelijke functie als publieke omroep meer aandacht vestigen op het amateurvoetbal in de provincie. Het kampioenschap bestaat uit een vijftal voorronden bij jou in de buurt en één finaleronde. De finaleronde wordt bij de start van het nieuwe voetbalseizoen afgewerkt op een finalewaardige locatie, namelijk in het stadion van één van de Limburgse profclubs.

Schrijf je hier in voor de voorronden
1Limburg Festivals
Uitgelicht
Festivalagenda

De festivalagenda in Limburg puilt uit. Al het nieuws over artiesten, programmering en andere informatie die je niet mag missen vind je bij 1Limburg.

Festivalagenda

Meest gelezen