Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse kranten in Vlaamse handen

Geplaatst opwoensdag 10 september 2014 - 10:25

Een nieuwe eigenaar voor Media Groep Limburg. Vanaf 30 september zijn Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad in handen van krantenuitgever Concentra in Hasselt.

Dinsdagavond is het verkoopcontract getekend. Daarmee komt een eind aan een langdurig en hectisch verkoopproces dat zo'n twee jaar duurde.

Overname
Concentra neemt het stokje over van het Britse concern Mecom. In de zomer van 2012 zette Mecom zijn twee Nederlandse krantendochters MGL en Wegener in de verkoop.

Het Vlaamse Concentra toonde serieuze belangstelling. De afgelopen maanden gebruikte Concentra vooral om de financiering rond te krijgen. De banken eisten onder meer een garantstelling van de provincie Limburg. Die werd in juli verleend.

Opluchting
Bij de redactie is er grote opluchting dat Mecom geen eigenaar meer is. De ervaringen met de Britse investeerder vielen acht jaar lang tegen. Mecom kocht de Limburgse kranten in 2006 voor ongeveer 200 miljoen euro van De Telegraaf.

Daarna volgde inkrimpingen, strategiewijzigingen, reorganisaties, niet waargemaakte beloftes en loze innovatieplannen.

Concentra
Concentra is in Nederlands-Limburg al langer eigenaar van TV Limburg en van de huis-aan-huisbladen van AenC Media. Het is de bedoeling dat AenC Media samen met MGL wordt ondergebracht in het nieuwe bedrijf Concentra Media Nederland BV.

De drukkerij in Heerlen wordt in maart gesloten. De Limburgse kranten worden daarna gedrukt in Paal-Beringen en bij Janssen Pers in Gennep.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nieuwsdruk Limburg, MGL
Concentra betaalt 43,5 mln voor Limburgse kranten
Geen plek voor personeel Nieuwsdruk
Huub Paulissen stopt als hoofdredacteur Limburgse kranten
Honderden banen weg bij regionale kranten Wegener
Overzicht
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het nieuwe bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Ieder weekend op L1 TV!

Bekijk hier alle recepten
Limburg in Beweging iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV
Uitgelicht
Limburg in Beweging iedere dag op L1 TV

Heel belangrijk: blijf bewegen. Dat verbetert je immuunsysteem. En dat kan in je eigen woonkamer! Doe iedere dag mee om 10:00 en 14:30 op L1 TV.

Zes weken lang geeft fysiotherapeut Erik Eurelings een half uur lang tips om thuis gezond te bewegen. Samen sterk tegen corona!

Iedere dag om 10:00 en 14:30 op L1 TV

Meest gelezen