Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse kranten in Vlaamse handen

Geplaatst opwoensdag 10 september 2014 - 10:25

Een nieuwe eigenaar voor Media Groep Limburg. Vanaf 30 september zijn Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad in handen van krantenuitgever Concentra in Hasselt.

Dinsdagavond is het verkoopcontract getekend. Daarmee komt een eind aan een langdurig en hectisch verkoopproces dat zo'n twee jaar duurde.

Overname
Concentra neemt het stokje over van het Britse concern Mecom. In de zomer van 2012 zette Mecom zijn twee Nederlandse krantendochters MGL en Wegener in de verkoop.

Het Vlaamse Concentra toonde serieuze belangstelling. De afgelopen maanden gebruikte Concentra vooral om de financiering rond te krijgen. De banken eisten onder meer een garantstelling van de provincie Limburg. Die werd in juli verleend.

Opluchting
Bij de redactie is er grote opluchting dat Mecom geen eigenaar meer is. De ervaringen met de Britse investeerder vielen acht jaar lang tegen. Mecom kocht de Limburgse kranten in 2006 voor ongeveer 200 miljoen euro van De Telegraaf.

Daarna volgde inkrimpingen, strategiewijzigingen, reorganisaties, niet waargemaakte beloftes en loze innovatieplannen.

Concentra
Concentra is in Nederlands-Limburg al langer eigenaar van TV Limburg en van de huis-aan-huisbladen van AenC Media. Het is de bedoeling dat AenC Media samen met MGL wordt ondergebracht in het nieuwe bedrijf Concentra Media Nederland BV.

De drukkerij in Heerlen wordt in maart gesloten. De Limburgse kranten worden daarna gedrukt in Paal-Beringen en bij Janssen Pers in Gennep.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Nieuwsdruk Limburg, MGL
Concentra betaalt 43,5 mln voor Limburgse kranten
Geen plek voor personeel Nieuwsdruk
Huub Paulissen stopt als hoofdredacteur Limburgse kranten
Honderden banen weg bij regionale kranten Wegener
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen