Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse kranten in Vlaamse handen

Geplaatst opwoensdag 10 september 2014 - 10:25

Een nieuwe eigenaar voor Media Groep Limburg. Vanaf 30 september zijn Dagblad De Limburger en het Limburgs Dagblad in handen van krantenuitgever Concentra in Hasselt.

Dinsdagavond is het verkoopcontract getekend. Daarmee komt een eind aan een langdurig en hectisch verkoopproces dat zo'n twee jaar duurde.

Overname
Concentra neemt het stokje over van het Britse concern Mecom. In de zomer van 2012 zette Mecom zijn twee Nederlandse krantendochters MGL en Wegener in de verkoop.

Het Vlaamse Concentra toonde serieuze belangstelling. De afgelopen maanden gebruikte Concentra vooral om de financiering rond te krijgen. De banken eisten onder meer een garantstelling van de provincie Limburg. Die werd in juli verleend.

Opluchting
Bij de redactie is er grote opluchting dat Mecom geen eigenaar meer is. De ervaringen met de Britse investeerder vielen acht jaar lang tegen. Mecom kocht de Limburgse kranten in 2006 voor ongeveer 200 miljoen euro van De Telegraaf.

Daarna volgde inkrimpingen, strategiewijzigingen, reorganisaties, niet waargemaakte beloftes en loze innovatieplannen.

Concentra
Concentra is in Nederlands-Limburg al langer eigenaar van TV Limburg en van de huis-aan-huisbladen van AenC Media. Het is de bedoeling dat AenC Media samen met MGL wordt ondergebracht in het nieuwe bedrijf Concentra Media Nederland BV.

De drukkerij in Heerlen wordt in maart gesloten. De Limburgse kranten worden daarna gedrukt in Paal-Beringen en bij Janssen Pers in Gennep.

Deel dit bericht via
Het laatste nieuws in je mailbox
E-mail: 
Editie: 08:00 12:00 20:00
 

Meer informatie over afmelden.

Gerelateerde berichten

Nieuwsdruk Limburg, MGL
Concentra betaalt 43,5 mln voor Limburgse kranten
Geen plek voor personeel Nieuwsdruk
Huub Paulissen stopt als hoofdredacteur Limburgse kranten
Honderden banen weg bij regionale kranten Wegener
Overzicht
Uitgelicht
Meld je aan als kandidaat voor Kwizzele!

Wie heeft er zin in een spelletje? Je kunt je opgeven voor de leukste Limburgse cultuurkwis op tv en radio: Kwizzele! Test je kennis op het gebied van Limburgse kunst en cultuur, streektaal, geschiedenis, archeologie, streekgerechten, actualiteit en muziek.

Kwizzele is van maandag t/m donderdag op L1 TV om 17:00, 18:00 en 22:00.

Meld je hier aan als kandidaat voor Kwizzele!
Podcast van L1
Uitgelicht
Abonneer je op de podcasts van L1

Luisteren wanneer je zelf wilt: de podcasts van L1! Van exclusieve gesprekken tot fragmenten uit verschillende programma's. Van popmuziek tot klassieke muziek. Van cultuur tot wetenschap.

Er is voor ieder wat wils...

Bekijk hier alle podcasts

Meest gelezen