Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse kranten in een nieuw jasje

Geplaatst opwoensdag 11 mei 2016 - 14:17

Een metamorfose voor de Limburgse kranten. Vanaf dinsdag 17 mei verschijnen Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad in een nieuwe vormgeving.

Eén van de veranderingen is het nieuwe logo. Ook zal de naam Dagblad De Limburger veranderen in De Limburger.

Groeien
"We zijn de grootste regionale krant van Nederland en de regionale krant met het grootste provinciale marktaandeel, maar dat is geen reden om achterover te leunen. Integendeel, ons vizier is gericht op groei. Groei door innovatieve digitale diensten en producten onder de vlag van kwaliteitsmerk De Limburger", zegt Marc Vangeel, directeur van uitgever MGL.

Vernieuwing
​"De introductie van deze nieuwe krant is het startpunt van een hele serie vernieuwingen die we komende maanden en jaren gaan doorvoeren. De Limburger zal zich inhoudelijk steeds beter gaan onderscheiden met regionale nieuwsverhalen die geen enkele Limburger mag missen", voegt hoofdredacteur Roy op het Veld daaraan toe.

Niet alleen de vormgeving wordt vernieuwd, ook komt de krant elke zaterdag met een wekelijks gratis magazine. Vanaf 21 mei zal het L-Magazine als bijlage verschijnen.

Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

Roy op het Veld hoofdredacteur Limburgse kranten
Limburgse kranten in Vlaamse handen
Geen plek voor personeel Nieuwsdruk
Honderden banen weg bij regionale kranten Wegener
Overzicht
Uitgelicht
KBO en L1 brengen Limburg opnieuw in beweging

Op 1 februari maakt het televisieprogramma ‘Limburg in Beweging’ een comeback op L1, met van maandag t/m vrijdag om 10.00 uur een uitzending. Dankzij een gezamenlijke inspanning van KBO Limburg en L1 kan iedereen de komende 3 maanden weer verantwoord bewegen onder leiding van fysiotherapeut Erik Eurelings en neurowetenschapper Björn Crüts.

Alles over Limburg in Beweging
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen