Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse kranten in 2016 in een nieuw jasje

Geplaatst opzaterdag 26 december 2015 - 15:38

Dagblad de Limburger en het Limburgs Dagblad gaan in het voorjaar van 2016 het uiterlijk van de krant vernieuwen. Dat blijkt uit een brief die de krant aan alle freelancers heeft gestuurd.

De 'nieuwe krant' ligt na het Pinksterweekend bij de lezers op de mat. Daarnaast krijgen de kranten in het weekend een nieuwe bijlage in de vorm van een magazine.

Drie procent
Het komende jaar staat voor de krant in het teken van behoud van abonnees. "MGL-ceo Marc Vangeel heeft de ambitie uitgesproken om het verlies van abonnees te beperken tot drie procent. Nu is dat iets minder dan vijf procent", zo zegt de hoofdredactie in de brief.

De website van de krant zal rond de zomer of in het najaar achter een betaalmuur gaan verschijnen. Het snelle nieuws blijft wel gratis beschikbaar op 1Limburg.nl

Deel dit bericht via

Gerelateerde berichten

weekbladen
Directeur huis-aan-huisbladengroep A&C Media stapt op
weekbladen
35 banen weg bij A&C Media
Nieuwe hoofdredacteur: krant blijft voorlopig bestaan
Limburgse kranten in Vlaamse handen
Overzicht
Uitgelicht
Halve Finale LVK vrijdag op L1 Radio

Het is weer zover: de Halve Finales van het LVK! Dit jaar met 15 liedjes per Halve Finale. Je hoort ze vrijdag vanaf 18:00 op L1 Radio en L11 Alaaf Facebook. En zaterdag om 13:00 nog een keertje op L1 Radio.

Als extraatje maken we ook nog een tv-programma rond alle Halve Finales van het LVK. Daarin stellen we de artiesten en liedjes aan je voor. Henk gaat vanuit de woonkamer van L1 even skypen met iedere artiest. En je kunt dan ook genieten van hun videoclip. Zaterdag om 18:00 en 23:00 op L1 TV.

Bekijk hier de indeling van de drie Halve Finales LVK
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
Luister ook naar vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV

Meest gelezen