Overslaan en naar de inhoud gaan

Limburgse klimaatstraat zet verwarming geen graadje lager

Geplaatst opdonderdag 7 maart 2019 - 17:27

De Gebroeders Hermansstraat in Maastricht stond in 2016 nog op de zevende plek als klimaatstraat van Nederland, maar de huidige bewoners zeggen weinig aan het klimaat te denken.

Er wordt niet minder autogereden, de verwarming gaan vaak niet bewust een graadje lager en er wordt niet minder water verbruikt.

Slimme thermostaat
Uit onderzoek van I&O Research in opdracht van Binnenlands Bestuur blijkt dat veel Nederlanders zich wel zorgen maken om het klimaat maar geen maatregelen nemen. Bewoner Maurice Colombaim bevestigt het verhaal dat hij weinig doet om het klimaat te verbeteren. "Ik heb sinds kort wel een slimme thermostaat, maar geen zonnepanelen en als het koud is ga ik gewoon warm douchen." Dat zijn straat in 2016 kanshebber was om klimaatstraat van Nederland te worden is hem, net als zijn buren, niet bekend.

Wettelijk verplicht
Wel staan er nog bakken waar ooit groente en fruit zijn verbouwd, maar volgens buurtbewoners wordt daar weinig gebruik van gemaakt. Buren uit de straat zien nog niet zo snel zaken veranderen. Een bewoner zegt er pas aan te denken als het wettelijk verplicht gaat worden en er boetes worden uitgedeeld als je bepaalde zaken niet doet.

Deel dit bericht via
Overzicht
Uitgelicht
Download de GRATIS 1Limburg app!

Wil jij helemaal gratis op de hoogte blijven van alles wat zich in Limburg afspeelt? Download de 1Limburg app!
Blijf op de hoogte van al het Limburgse nieuws, ontvang updates over de actuele Limburgse verkeerssituatie én bekijk dagelijks de laatste Limburgse weersvoorspellingen. En dat allemaal helemaal gratis!

Download de gratis 1Limburg app
Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
Uitgelicht
Nieuw natuurprogramma op L1 TV: Het Heuvelland

In vier afleveringen trekken programmamaker Riël Linssen en cameravrouw Nira Kakerissa door het Heuvelland, op zoek naar initiatieven rond natuurbehoud in dit bijzondere gebied.

De eerste aflevering van Het Heuvelland, de groene parel van het zuiden is zaterdag 28 november om 18:00 en 21:00 op L1 TV.

Het Heuvelland - de groene parel van het zuiden
L11AlaafRadio.nl
Uitgelicht
L1 begint vastelaovesradiozender: L11AlaafRadio.nl

Via dit kanaal is 24 uur per dag en 365 dagen per jaar vastelaovesmuziek te horen. Ook opnames uit het rijke archief van L1 krijgen een plek op het nieuwe kanaal.

Veer laote dich neet in de steek!

Luister hier L11AlaafRadio.nl
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV
Uitgelicht
AvondGasten Sport iedere maandag 19:00 op L1 TV

Iedere maandag ontvangt presentator Bas van Mulken gasten uit de sportwereld om het weekend te bespreken en om vooruit te kijken naar wat de rest van de sportweek gaat brengen. Een live programma met een Limburgse blik op de actuele sportthema’s. Daarin ook structureel aandacht voor het amateurvoetbal in Limburg met de Wedstrijd van de Week. Als de verlenging van het sportweekend.

Iedere maandag 19:00 op L1 TV
Henk Bakt
Uitgelicht
De lekkerste Limburgse recepten in Henk Bakt

"Henk Bakt" is het lekkerste bakprogramma op L1 TV. Programmamaker Henk Hover is in zijn vrije tijd fervent hobbybakker. In het programma koppelt hij samen met regisseur Eric Wijnhoven Limburgse plaatjes en artiesten aan vlaai en ander gebak.

Bekijk hier alle Limburgse recepten

Meest gelezen